изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:26 EET
ОГНЕБОРЕЦ ЗАГИНА ПРИ СПАСЯВАНЕ НА "КАРИЯ" ОТ ПЛАМЪЦИ    
Общество  33-годишният Тодор Енчев от Шабла е семеен, с две деца. В системата на МВР е от 1997 г. Той и колегите му гасили пожар в рибарско селище "Кария"

 

33-годишният старши пожарникар Тодор Георгиев Енчев загина миналата вечер при изпълнение на служебния си дълг. Трагедията се разиграла в неделя около 22 ч. Мъжът е служител на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Шабла. Той и колегите му се отзовали на сигнал за пожар в дървена барака в рибарско селище "Кария", намиращо се на 6 километра от Шабла, съобщиха вчера от областната дирекция "полиция". Към мястото веднага е тръгнал противопожарен автомобил с трима огнеборци. Те са гасили пламъците при изключително тежки метеорологични условия, изразяващи се в бурен вятър. Имало е реална опасност огънят да обхване цялото рибарско селище, но е потушен преди да се разпространи.

В момента се изясняват причините, довели до смъртта на Тодор Енчев. Предполага се, че е възможно да се касае за токов удар. Не може да се каже категорично, защото по тялото няма обгаряния, каза началникът на Регионалното звено "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Димчо Симеонов.  

Тодор Енчев е починал на място. Произшествието е посетено от военен следовател, съобщиха още от полицията. По случая е образувано е следствено дело.

В процес на изясняване са и причините за възникването на пожара в рибарско селище "Кария". Огънят обхванал едната от бараките, в която в момента не е имало никой. Възможно е пожарът да е възникнал вследствие на овлажняване или пък да става дума за мълния, посочи комисар Д. Симеонов. Той също подчерта, че е имало реална опасност да пламне цялото рибарско селище. Там живеят много хора и изкарват прехраната си. Непосредственият риск е бил за две сгради, намиращи се до горящата барака, но огънят е загасен навреме, благодарение на бързите действия на пожарникарите от Шабла.

Старши пожарникар Тодор Георгиев Енчев работи в системата на Министерството от вътрешните работи от 1997 г. Тогава е бил назначен за пожарникар в РС "ПБЗН" в Шабла. Семеен е, с две деца. НДТ

 


Сходни връзки

ОГНЕБОРЕЦ ЗАГИНА ПРИ СПАСЯВАНЕ НА "КАРИЯ" ОТ ПЛАМЪЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди