изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:05 EEST
Възможно е сред жертвите на катастрофата във Валенсия да има българка    
НовиниСчупено колело е причинило вчерашната голяма катастрофа в метрото на испанския град Валенсия. То е предизвикало излизането от релси на два вагона. Досега са намерени телата на 41 загинали. Още 47 са ранени - 12 от тях са в болница, като двама са в критично състояние.

Възможно е сред жертвите на вчерашната катастрофа в метрото във Валенсия да има и една българка. Това съобщават Телевизия Теле 5 и електронни издания на испански вестници. Информацията все още не е официално потвърдена. Българското външно министерство засега няма сведения за загинали и пострадали българи.

Според информацията, излъчена от Теле 5, жената е сред издирваните след катастрофата лица. Вестниците "Паис" и "Норте Кастиля" пишат, че българката вероятно е живеела в Торент, откъдето са 19 от жертвите. Освен нея при трагедията са загинали още трима чужденци. Съдът в община Валенсия съобщи, че българката вероятно е сред все още неразпознатите жертви. При някои случаи е необходимо да се направи научен анализ, защото идентифицирането на загиналите от близките им е невъзможно заради състоянието на телата, обясни говорител на общината.

Спасителните работи продължават. Медицински екипи и съдия се опитват да идентифицират жертвите до станцията на метрото, близо до която стана катастрофата. Министър-председателят Хосе Сапатеро прекъсна посещението си в Индия, за да присъства на погребението на жертвите тази вечер.

Вчера влакът излязъл от релсите, докато преминавал през подземен тунел между две гари в центъра на града. Спасителните екипи успяха да извадят от деформираните вагони почти 150 пътници. Властите са убедени, че злополуката не е терористичен акт.  http://www.btv.bg

 


Сходни връзки

Възможно е сред жертвите на катастрофата във Валенсия да има българка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди