изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:49 EEST
ДОБРИЧ СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА "ПОБРАТИМЯВАНЕ" НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ    
НовиниОбщина Добрич спечели финансиране на проект от Европейската комисия в Брюксел по Програма "Побратимяване", съобщиха от пресслужбата на кметството. Грантът е на стойност 37 511 евро. Дейностите по проекта включват провеждането на международна конференция на тема "Възобновяема енергия от селското стопанство в съответствие с европейската политика по опазване на околната среда".

Предвижда се в конференцията да вземат участие представители на научни институти от побратимените градове на Добрич - Нови Сонч - Полша; Залаегерсег - Унгария; Констанца - Румъния и графство Есекс - Великобритания. От кметството информираха още, че проектът е разработен от Община Добрич, в партньорство с АгроБиоИнститут - София, под ръководството на акад. Атанас Атанасов и "Добрички панаир" АД. Реализацията му цели подпомагане на икономическото развитие на общината и областта за по-тясно навлизане на науката в агробизнеса. От представените 300 проекта по Програмата "Побратимяване" в Брюксел са класирани 36 от страните, членки на ЕС, България и Румъния. Проектът на Община Добрич получава 15-ия по големина грант. Другите класирани български общини са Мездра, Горна Оряховица и Варна.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА "ПОБРАТИМЯВАНЕ" НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди