изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:54 EEST
КУПУВАТ МОТОПЕДИ ЗА НУЖДИТЕ НА ПОЛИЦИЯТА    
ОбществоДа бъдат закупени пет мотопеда за нуждите на РПУ  в Балчик и Албена и за общинската администрация одобри ОбС на Белия град на последното си заседание. Целта е подобряване обслужването на районните инспектори и повишаване на сигурността на гражданите.

Предложението се реализира по настояване на кметовете и кметските наместници от селата Соколово, Сенокос, Пряспа, Дъбрава, Безводица, Стражица, Бобовец, Ляхово и Храброво.

Стойността на един мотопед “Ванети” е 1500 лв., като средствата ще бъдат осигурени от бюджета на община Балчик.

Общинският съвет не даде съгласието си да бъде сключен договор за спогодба между община Балчик и софийското акционерно дружество “Интрансмаш Инженеринг”, с което общината спори за собствеността на имот в Кранево. Ще бъде съставена 5-членна комисия за продължаване преговорите с дружеството, тъй като предложените от дружеството 120 000 лева са малко според общинските съветници. За сключването на извънсъдебно споразумение сумата трябва да нарасне на около 600 000 лв. Спорът се отнася за ресторант “Бамбука”, който е с площ 2951 кв.м. Към този момент делото е висящо пред първа инстанция - Районен съд – Балчик.

Да се обезщетят с общинска земя собственици на имоти в местността Средновековна крепост, които по план попадат в археологически разкопки, одобри ОбС. Предвижда се да бъдат обезщетени и други собственици в местността, които трябва да докажат правата си с документи.

На сесията бе решено Община Балчик да кандидатства по програма ФАР чрез МРРБ за рехабилитацията на 5 километра от четвъртокласния път Бобовец – Стражица. Лимитът по програмата е 750 000 евро. Проектът, по който ще се кандидатства, е “Подпомагане развитието на регионалния туризъм чрез подобрение на свързаната с него инфраструктура”.

Лошото поддържане на стария гробищен парк и липсата на залесяване в новия коментираха общинските съветници. Кметът Красимир Михайлов заяви, че има проект за озеленяване на новото гробище, но проблемът е във финансирането. В точка разни бе предложено още да бъдат поставени пейки в ж.к. “Балик” с благоустрояването на междублоковите пространства. Сред поставените проблеми още бяха и дупките по пътищата.

 

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

КУПУВАТ МОТОПЕДИ ЗА НУЖДИТЕ НА ПОЛИЦИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди