изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:38 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ    
История

МОЛЕБЕН ЗА ДЪЖД ДНЕС В ДОБРИЧ

Продължилата повече от месец и половина суша възкреси отново в региона старата българска църковна традиция за дъжд. Само за десетина дни молебен за живителната влага направиха в Миладиновци, Дъбрава и Ловчанци, в Дъбовик. Вчера молитви към Бога отправи в с. Крушари и отец Стоян от добричката църква "Света Троица", а днес седем молитви за дъжд ще отправят свещениците Стоянови и иконом Иван Дойчев. Според църковното предание, за първи път молебен за дъжд е извършил пророк Илия по време на царуването на цар Ахава над израелтяните.



ШАПНАТА ТРЕВОГА ОБХВАНА И ДОБРУДЖА

Шапната епидемия, която обхвана вече Македония и южната ни съседка Турция, предизвика съответната реакция и в Добрички регион. С факс от Главно управление на националната ветеринарно-медицинска служба е предупредена да вземе мерки шапният вирус да не бъде допуснат до региона. Със заповед на шефа на РВМС д-р Александров ветеринарните служби по места трябва а осигуряват ежедневен контрол над двукопитните животни предвид бързото разпространение на вируса. Особено внимание е отделено на движението на животни в региона, най-вече по оживените пътни магистрали.   

НДТ - 5 юли 1996 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди