изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:54 EEST
TUI: България е топ туристическа дестинация в Източна Европа    
ИкономикаБългария е най-атрактивната туристическа дестинация в Източна Европа, по думите на говорителката на TUI Стефани Ротър, цитирана от Bucharest Daily News.

Според нея главните причини туристите да предпочитат България пред повечето съседни страни са бързоразвиващата се инфраструктура през последните години, както и значително увеличеният брой хотели.

Други популярни дестинации, предлагани от TUI, са Гърция, Египет, Великобритания и Канарските острови.

Според Ротър почивките на база "all inclusive" стават все по-разпространени, особено сред семействата, тъй като позволяват на туристите да планират по-точно разходите по ваканцията си. Наред с това расте и популярността на балнеоложкия туризъм.

За да подобри конкурентоспособността си в региона, в последно време Румъния предприема редица мерки, отбелязва изданието. Очаква се делът на туризма от брутния вътрешен продукт на страната да достигне 4-5 на сто, което ще бъде увеличение от 100% в сравнение с 2005 г. Миналата година е била първата след 1990 г., когато е регистриран положителен баланс в туризма.

Предвижда се 160 хектара плаж по румънското Черноморие да бъдат отдадени на концесия за срок от 10 години. Местните власти ще проведат търгове, като е планирано различните плажове да бъдат отделени в категории по региони. Началната цена ще бъде 0,11 евро на кв. м в по-малко популярните региони и ще достига 1,5 евро в по-известните курорти.

Вестникът изтъква, че силните страни на румънския туризъм са балнеоложките курорти, както и Черноморието и регионът около делтата на Дунав. Отбелязва се също, че един от проблемите на сектора е дефицитът на опитни кадри, поради което се очаква да бъдат взети мерки чрез проектозакон, който да въведе нови критерии при избора на пресонал. Това от своя страна, ще доведе до необходимостта от специализирано обучение на служителите, което ще увеличи цената на труда.

http://www.investor.bg

 


Сходни връзки

TUI: България е топ туристическа дестинация в Източна Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди