изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:12 EEST
В Силистра се проведе детски танцов фестивал    
КултураЗа дванадесета поредна година Силистра е домакин на международния детски танцов фестивал, който се провежда под надслов „Утрешният мир започва от днешното приятелство".

Фестивалът се организира от община Силистра и Националния център за музика и танц към Министерството на културата. Тази година проявата се посвещава на1900-та годишнина от създаването на Дуросторум-Дръстър-Силистра.

Над 250 деца от 6 държави дефилираха по централната улица на Силистра. До 7 юли своето изкуство ще представят танцьори между 7 и 16 години от Гърция, Турция, Румъния, Полша, Грузия и Якутия.

До края на седмицата, малките танцьори ще представят фолклора на своите държави в драматичния театър в Силистра и на открити сцени в още 6 селища на общината.
„Очаквам много запознанства и да науча различни танци от другите страни”.

Танците на страните-участнички ще могат да се изучават в „Ателието" по танци, което е сред съпътстващите фестивални прояви. А на финала - танцьори и публика ще се хванат на общо хоро, което няма претенциите за рекордите на Гинес, но в него най-малко 400 души ще се хванат за ръце, като доказателство, че „Утрешният мир започва с днешното приятелство.
http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

В Силистра се проведе детски танцов фестивал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди