изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:41 EEST
Независими депутати спасяват кабинета    
КоментариПравителството няма да падне, дори ако НДСВ напусне управляващата коалиция, показа проверка на "Новинар". В понеделник на разширено заседание на областните и общинските координатори на жълтата партия беше поискано НДСВ да напусне правителството след присъединяването на България към Европейския съюз.

Политическото решение предстои да се вземе, обясни зам.-председателят на партията Николай Свинаров. Той прогнозира, че дори и жълтите да напуснат кабинета, той ще изкара пълния си мандат, тъй като има народни представители от опозицията, които ще го подкрепят при одобрението в пленарна зала.
    Общият сбор на депутатите от Коалиция за България и Движението за права и свободи е 116. За да бъде одобрен кабинет в Народното събрание, са нужни поне 121 депутатски гласа. Готовност да обсъждат подкрепа за правителство само от партиите на Сергей Станишев и Ахмед Доган заявиха независими народни представители.
    Изгонените от партия "Атака" Йордан Величков, Христо Величков, Станчо Тодоров и Петър Манолов заявиха, че биха подкрепили такъв кабинет, стига преди това да бъде изяснен политическият му профил. Владимир Кузов също смята, че ако се повторят резултатите от последните парламентарни избори при един предсрочен вот, по-добрият вариант е настоящото правителство да изкара пълния си мандат.
    Борислав Китов от коалиция Български народен съюз (БНС) припомни, че парламентарната му група преговаря миналото лято с левицата за съставяне на програмно правителство. Депутатът е убеден, че кабинетът няма да падне, защото много хора от НДСВ няма да послушат ръководството си.

Миглена Славова

http://www.novinar.org

 


Сходни връзки

Независими депутати спасяват кабинета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди