изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:51 EEST
Дясната опозиция спечели изборите в Македония    
По светаНай-голямата досега опозиционна партия в Македония ВМРО-ДПМНЕ е победител в парламентарните избори в страната на 5 юли. Според първите резултати партията на Никола Груевски - ВМРО-ДПМНЕ - получава около 55 депутатски места в 120-местния македонски парламент.

Управляващата лява коалиция начело със Социалдемократическия съюз на Македония /СДСМ/ печели около 32 депутатски места. Партията на Али Ахмети Демократичен съюз за интеграция /ДСИ/ ще разполага с около 11 места, а ВМРО-Народна партия на бившия премиер Любчо Георгиевски ще има 8. Официалните резултати ще бъдат ясни на 6 юли. По предварителни данни опозицията печели в пет от шестте избирателни района. Провалът на СДСМ е резултат от лошите икономически резултати на правителството и високата безработицата (36 %), коментира БГНЕС. Според премиера и председател на СДСМ Владо Бучковски "главният победител е Македония, тъй като гражданите й показаха, че могат да гласуват на честни и свободни избори". През 2005 г. Скопие получи официален статут на кандидат-член на ЕС, но няма фиксирана дата за начало на преговори. Македония се надява да влезе в НАТО до 2008 г.
 


Сходни връзки

Дясната опозиция спечели изборите в Македония | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.75 секунди