изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:52 EET
ИСКАТ ДА ПРАВЯТ РИБАРСКО УЧИЛИЩЕ ЗА ДЕЦА    
Общество
Предлагат 100 лева наем за рибния ресурс в язовир Минково

Предложение годишният наем за стопанисване на рибния ресурс на язовир Минково, село Полк. Минково, да бъде 100 лева, ще се обсъжда на предстоящото утре заседание на Общинския съвет в община Добричка. Съгласието си е дала постоянната комисия по законност, обществен ред и сигурност, приватизация и разпореждане с общинската собственост.
Инициативата е на сдружение "ЛРД-Добрич". В свое писмо до местния парламент председателят му Илия Михайлов заявява желанието на сдружението да управлява рибния ресурс в езерото. Предвижда се той да се използва за организиране на рибарско училище за деца. Посочва се, че за поддържане на оптималния му запас е нужно изкуствено зарибяване, за което трябва да се инвестират поне 1000 лева годишно, за да се закупи зарибителен материал. Цената, която рибовъдните стопанства искат за него, е 4 лева за килограм, се посочва в писмото на Сдружение "ЛРД-Добрич". Допълнителни средства трябва да се заделят и за охрана и хонорари на преподавателите, се посочва в писмото на И. Михайлов. В него се казва още, че рибата в язовира ще се използва без комерсиални цели - само за обществено полезна дейност - екологично възпитание на децата и безплатно придобиване на риболовни умения. Тъй като средствата ще се заделят от членския внос на членовете на сдружението, предложението е годишният наем за ползване на рибния ресурс на язовира да е минимален - не повече от 100 лева годишно.
 


Сходни връзки

ИСКАТ ДА ПРАВЯТ РИБАРСКО УЧИЛИЩЕ ЗА ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди