изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:39 EEST
Бойко Борисов: Овчаров няма да го изберат и за домоуправител на вход    
НовиниСофия. Цялата теза на Румен Овчаров в политиката е изградена на измислици и лъжи. Това заяви кметът на София Бойко Борисов пред журналисти по повод изказването по-рано днес на министъра на икономиката и енергетиката относно “Топлофикация-София”, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Столичният градоначалник обясни, че първата проверка в “Топлофикация” е била извършена преди 4-6 месеца. Тя е направена съвместно с Министерство на икономиката и енергетиката и по думите му не е показала нарушения. Борисов настоя, че въпреки това се е запазило неговото убеждение, че в дружеството се извършват нарушения и е започнала втората проверка. Била е сезирана и прокуратурата. Борисов обясни, че през пролетта по този повод е дошъл отговор и от австрийското финансово разузнаване.
По повод думите на министъра, че проверките на две бивши ченгета не са повод за обвинения, Борисов обвини в Овчаров в некомпетентност и напомни, че финансовото разузнаване е към Министерство на финансите.
“Всеки знае кой е Румен Овчаров, видяхме го и на изборите в София”, посочи Борисов. Той изрази увереност, че ако Овчаров сега се кандидатира, и за “домоуправител на вход няма да го изберат”. “При предишния мандат на Овчаров го биха с камъни. Хората ще си спомнят за това”, каза още Борисов. Градоначалникът заяви, че през всички години БСП е имала по 15-20 общински съветници в столицата и те е трябвало да дадат сигнали в централата си за наличието на злоупотреби. “Разбирам желанието на Овчаров да прехвърли всичко на здравата глава”, каза още Борисов.
Столичният кмет обясни, че цялата проверка на "Топлофикация-София" е правена съвместно с полиицята. "И в момента следователите и полицията продължават работа. Преди малко ми съобщиха за още 5 млн. лева при заобикаляне на обществени поръчки", посочи Борисов.
Павлина ЦАНОВА
 


Сходни връзки

Бойко Борисов: Овчаров няма да го изберат и за домоуправител на вход | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди