изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:33 EEST
ДВСК ПРОВЕРЯВА ПРЕДПРИЯТИЯТА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЕВРОИЗИСКВАНИЯТА    
ЗдравеВ момента ветеринарни специалисти извършват проверки на предприятията от секторите месо- и млекопреработване -дали отговарят на изискванията на Европейския съюз. Предстои проверка и на мандрите, каза за НДТ директорът на РВМСК д-р Александър Александров.

Общо 30 са фирмите в Добричка област, които трябва да изпълнят критериите за I категория - за сграден фонд и оборудване и са завършили преструктурирането си. Д-р Александров поясни, че комисиите проверяват какво е направено по направените вече предписания и бизнесплановете на фирмите. И добави, че някои от дружествата през дадения гратисен период са извършили и ремонти. Проверките трябва да констатират дали това е довело до съответствие с изискванията за I категория, към която трябва да са всички предприятия преди приемането ни в ЕС. 
От земеделското министерство информират, че от 26 юни до 21 юли т.г. комисии от ДВСК извършват заключителни проверки на преструктурирането на всички предприятия за месодобив - червено и бяло месо, месопреработка, млени меса и месни заготовки и яйчни продукти от категории ІІ и ІV с облекчения, съобщават от Националната ветеринарно-медицинска служба. Крайният срок за преструктуриране на предприятията от сектор "месодобив и месопреработка" и "яйчни продукти" изтече на 15 юни т.г., припомнят от там. Заключителните проверки обхващат 271 предприятия. Комисии от РВМС и СД ДВСК извършват заключителна проверка на преструктурирането на предприятия от ІІ категория от групите индустриални хладилни бази, пчелен мед, други предприятия (сосове, салати и др.), складове за съхранение и складове за яйца. До края на месеца ще бъдат връчени разпорежданията за затваряне - там, където това е необходимо. 
През април завърши процесът на преструктуриране на млекопреработвателните предприятия. Проверка се извърши и на млекопреработвателните предприятия от І категория - по искане на Асоциацията на млекопреработвателите. В регистъра към май има 179 предприятия от І категория, които са изпълнили изискванията на законодателството за сграден фонд и оборудване и са завършили преструктурирането си. 35 от тях са одобрени за износ за ЕС, сочи справката на НВМС.
През месец август предстои обработване на информацията от всички извършени проверки и изготвяне на окончателния регистър на всички групи работещи предприятия и складове от І категория. Съгласно поетия пред Европейската комисия ангажимент, до 8 септември т.г. трябва да е готов регистърът на всички групи работещи предприятия и складове от І категория. С приключване на тези дейности ще завърши преструктурирането на предприятията и складовете за храни от животински произход в страната, информират от НВМС.
 


Сходни връзки

ДВСК ПРОВЕРЯВА ПРЕДПРИЯТИЯТА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЕВРОИЗИСКВАНИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди