изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:46 EEST
ПОРАЖЕНИЯ ЗА МИЛИОНИ В ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
Общество

Падналите в ранните следобедни часове на 1 юли проливни дъждове нанесоха сериозни щети на пътищата и сградите в различни населени места на общината. В цялата Добричка област положението в община Генерал Тошево се оказа най-трагично. Нивото на водата в Красен достигна около един метър и дори идеално почистеното дере не можа да я побере.



Наводниха се няколко къщи, кметството плуваше във вода и тиня, издавиха се доста животни, а мълния подпали необитаема къща и стопанска постройка. Служители на Гражданска защита и пожарникари с часове отводняваха частни и обществени сгради. Водата буквално помиташе всичко пред себе си, заливаше дворове и съсипваше труда на хората. Има отнесени и парапети на мостовете, огради и други съоръжения.

В Изворово стихията отнесе каменната настилка на пътя за с. Зограф. Огромните камъни са търкаляни по надолнището и част от тях са “складирани” в дворовете. По същия път са изровени огромни дупки, а целият район прилича на лунен пейзаж. Не са пожалени и асфалтовите настилки. Огромни плочи са влачени на по няколко метра, а на някогашните им места зеят непроходими участъци.

В с. Росен водата е наклонила парапет на моста и е отнесла облицовката на отводнителния канал. Целият площад в началото на селото бе потънал под дебел пласт кал и други наноси. Възрастни хора споделиха, че “такова чудо” не помнят дори от разказите на предците си.

Поражения има и в с. Преселенци. Там са отнесени плочите на отводнителния канал, има и други сериозни поражения. В с. Калина е пропаднала част от настилката на мост. Василево също не е пощадено. Всъщност няма населено място, където водата да не е доказала силата на необуздания си порив.

До редакционното приключване на броя специалисти на Общинска администрация продължаваха изчисленията на нанесените щети, които вече е ясно, че са за милиони лева.

Дяко ДЯКОВ

 


Сходни връзки

ПОРАЖЕНИЯ ЗА МИЛИОНИ В ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПОРАЖЕНИЯ ЗА МИЛИОНИ В ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО
Автор: Anonymous да 2006-07-08 @ 00:12 EEST
Той министър Кабил и "подопечните  му" така ще комасират земята,че  някои собственици  може и без земя да останат ,а други бог знае къде ще им дадат земята,но  наричащите себе си "турци" ще спечелят-жална ни майка на всички ,които не сме цигани или турци.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди