изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:50 EEST
ДИЗЕЛЪТ ПО-ИЗГОДЕН В "ТОПЛИВО" В ТЕРВЕЛ, ОТКОЛКОТО В “ЛУКОЙЛ”    
Ред и сигурностНДТ поставя скромна задача за проверка пред НАП в Добрич

Ленин е казал, че проверката е висша степен на доверие. В този смисъл НАП в Добрич, ако има желание и политическа воля, може да направи една проверка, искане за която имат наши читатели, чиито имена не публикуваме по обясними за просветените в петролния бизнес причини.

Жътва е, отново цените на дизела стигнаха най-високите си коти. Ето нашите констатации за цените на дизеловото гориво. Най-ниска е цената в бензиностанциите на “Лукойл” – 1.75 лв./л, “Петрол” – 1.77 лв./л, “Шел” – 1.78 лв./л. По общините в областта дизелът се продава по 1.77-1.80 лв./л. Нормално е при покупка на количества търговците да дават до 5-6 стотинки на литър отстъпка.

Дизелът в НХК "Лукойл" в Бургас се продава по 1.63 лв./л. Цената му в базата на “Петрол” – Добрич, е 1.64 лв./л, като заплащането може да се отложи до 10 дни. Най-изгодна обаче е покупката на дизелово гориво от “Топливо”  в гр.  Тервел, където горивото се продава за... 1.68 лв./л и до един месец отложено плащане. От бранша говорят, че там обаче липсва фискална система, а това вече говори за съвсем едни други работи. Не е изключено ниската цена в “Топливо” – Тервел, /в другите обекти на “Топливо” в областта цените са доста по-високи/ да се формира от влиятелни хора, но това разследване вече не е във възможностите на НДТ. 

Затова НДТ съветва земеделците да пазят касовите бележки и фактурите с които купуват гориво, защото на тяхната база ще им връщат акциза за ползвани горива.  НДТ

 


Сходни връзки

ДИЗЕЛЪТ ПО-ИЗГОДЕН В "ТОПЛИВО" В ТЕРВЕЛ, ОТКОЛКОТО В “ЛУКОЙЛ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди