изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:45 EEST
СКАУТЪТ Е ПРИЯТЕЛ НА ВСИЧКИ, ВЕСЕЛ И С ВИСОК ДУХ    
ОбществоОрганизацията в Добрич е основана през 2000 г. Най-високата степен е скаутер, а най-ниската - вълчета и пчелички

Центърът за защита на природата и животните вчера отново бе огласен от весели детски гласчета. Главните "виновници" за това бяха малките скаути и децата от Еко лято. Всъщност в добричкия зоопарк бе организиран скаутски лагер. Скаутската организация в Добрич е създадена през 2000 г., обясни Анжела Панчева - клонов управител. Най-ниската степен са вълчетата и пчеличките /децата от началния курс/, следват скаутите /5-8 клас/, венчър скаутите и скаутерите /над 30-годишна възраст/. Вчера малките скаути обучаваха около 30 деца от Еко лято в различни умения - оказване на първа помощ, правене на възли и т.н. В момента те се подготвят за националния лагер "Антола 2006", който ще се проведе през август край Попово. Там ще бъде направен преглед на скаутските умения, придобити през годината, обясни Анжела Панчева. Членовете на скаутската организация в Добрич са участвали в редица национални и регионални прояви - лагерите "Сълзица", "Свети Георги" и "Здравей, скаутско лято", изкачвани са някои от най-високите планински върхове, организирани са над 10 похода и т.н.
Скаутското движение е създадено през 1907 г. от лорд Робърт Бейдън Пауел в Англия. Днес то е развито в повече от 155 страни и има около 25 милиона членове. В момента в България има дори 70-годишни скаути. Първите скаутски отряди в нашата страна се появяват между 1911-1915 г., а организацията е регистрирана през 1922 г. Скаутското движение в България се възстановява през 1991 г., организацията е официално регистрирана през 1995 г. и наброява над 2000 младежи и девойки и над 350 възрастни ръководители. През 1999 г. е приета за редовен член на Световната организация на стаутското движение със седалище в Женева, Швейцария.
Скаутите имат десет закона, които гласят, че скаутът е честен и достоен за доверие, приятел на всички, вежлив и етичен, приятел на животните и опазва околната среда, скаутът е весел и с висок дух, чист в мислите, думите и делата си и т.н.
 


Сходни връзки

СКАУТЪТ Е ПРИЯТЕЛ НА ВСИЧКИ, ВЕСЕЛ И С ВИСОК ДУХ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди