изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:03 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурност Служители на сектор “Икономическа полиция”, РПУ – Албена при ОД “Полиция” – Добрич и представители на фирма “Арсис – Консултинг”, извършиха съвместна проверка на търговски обекти на територията на комплекс “Албена”.

ОДП- София. Полицаи от РПУ-Ботевград образуваха досъдебно производство срещу ботевградчаните Б.А. /44 г./ и А.И. /21 г./ за незаконна сеч. Кметският наместник на с. Боженица сигнализирал вчера в ПУ-Новачене за съмнителни мъже, които се навъртали в гората край махала “Пелиница”. Пристигналите на място районен инспектор, кметски наместник и старши лесничей заварили баща и син, които товарели камион с току-що отсечени дървени трупи. Товарният автомобил – “Газ 66” бил с монтиран върху него кран. Полицейският служител установил, че последните букви на предната регистрационна табела не се четат, а задната табела липсвала. Камионът бил натоварен с 1,5 куб.м липа и 0,30 куб.м орех. Наблизо били открити още десетина отсечени дървета.  Камионът и дървата са иззети.
През нощта на 5 срещу 6 юли полицаи от РПУ-Пирдоп проведоха специализираната полицейска операция срещу кражбите на проводници от електропреносната мрежа. Напоследък този род престъпления зачестиха и при поредната проверка около 4 часа в покрайнините на гр. Златица криминалистите заловили двама мъже, които режели на проводник. Полицаите иззели метална стълба, ножица и 12 м меден проводник. Двамата уличени П.П. /23 г./ и П.С. /20 г./ от Златица са задържани за 24 часа в РПУ-Пирдоп. Криминалисти работят по установяване съпричастността им към други кражби на проводници в региона. Младежите са стари познайници на полицията, известни за кражби. П.П. е подсъдим за кражба на релси.
Перник. Шестима криминално проявени перничани са задържани от полицията вчера при проведена специализирана полицейска операция срещу употребата и разпространението на наркотични вещества. В ареста за 24 часа са отведени И.Г/28 г./, връстникът му Б.С., Х.С./27 г./, А.Й./24 г./, Г.Р./25 г./ и Л.А./31 г./ При извършения личен обиск на Л.А. са намерени и иззети две хартиени пликчета, съдържащи светлокафяво прахообразно вещество. След претърсване в жилището на И.Г. в пернишкия кв. “Твърди ливади”, са намерени и иззети три лилави таблетки. Шестимата са наркомани, образувано е дознание.
Враца. Вчера на кооперативния пазар в Мездра бе проведена  специализирана полицейска операция по линия “Интелектуална собственост”. Служители на РЗБОП при ОД ”Полиция”-Враца задържаха в момент на продажба на “пиратски” компакт-дискове   Д.Г./60г/ от с.Ребърково. При оглед и претърсване на управлявания от Д.Г. автомобил “Фиат” в жилището му в с.Ребърково, както и в дома на сина му П.Г./39г/ в Мездра, полицаите откриха и иззеха около 1000 “пиратски” диска с преобладаващо порнографско съдържание, по-голяма част от които окомплектовани с обложки и кутии към тях. Иззети са компютърна конфигурация и устройство за щамповане на дискове и печатане на обложки.По случая е образувано дознание.
Добрич. Служители на сектор “Икономическа полиция”, РПУ – Албена при ОД “Полиция” – Добрич и представители на фирма “Арсис – Консултинг”, извършиха съвместна проверка на търговски обекти на територията на комплекс “Албена”. В четири магазина, собственост на три фирми, са установени редица стоки /дрехи, обувки, спортни стоки и др./, носещи търговски марки на световно известни производители, без съгласието на притежателите им. Стоките са иззети, по предварителна оценка продажната им стойност е над 17 000 лева. Работата на полицията по случаите продължава. Образувани са три полицейски дознания.
София. Криминалисти от ПУ “Нови Искър” при Второ РПУ задържаха в момент на предаване на медни проводници на ул.”Надежда” в кв. Изгрев осъждания 35-годишен Т.С., обявен за общодържавно издирване през август 2004г. във връзка с изпълнение на присъда. При задържането Т.С. оказал съпротива и причинил телесна повреда на двама от полицаите. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата, Т.С. е отведен в Софийския централен затвор. Работата по случая продължава.
Разкрита е кражба от склад за авточасти втора употреба в района на кв. “Възраждане”, извършена от трима подрастващи. 15-годишният Е.К. и братята И.М. /14г./ и Л.М. /11г./ от ромски произход, известни на инспекторите от Детска педагогическа стая за множество кражби и грабежи, се промъкнали в склад за авточасти и взели скоростна кутия за “Фолксваген” и 10 автомобилни радиатора. Непълнолетният признал и за други кражби на територията на столицата, които се установяват.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.50 секунди