изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:45 EEST
Италия или Франция?    
Спорт  Време е да разберем кой е най-добрият отбор на Световното по футбол. Един срещу друг на финала в Берлин тази вечер се изправят Италия и Франция.
Досега двата отбора са играли 32 срещи помежду си. “Скуадра адзура” има предимство - 17 победи, осем равни и седем загуби при голова разлика 75:44. Днешният двубой ще е петият между двата тима на световни финали. През 1938 година Италия побеждава с 3:1 на четвъртфиналите. През 1978 пък “адзурите” надделяват с 2:1 в груповата фаза на турнира. След осем години идва ред и на Франция - те стигат до успеха след 2:0. През 1998 “петлите” отстраняват Италия на четвъртфинал с 4:3 след изпълнение на дузпи. Двата отбора са играли само един финал на голям форум помежду си. Това стана на Евро `2000 в Белгия и Холандия. Тогава Франция победи с 2:1 след “златен гол” на Давид Трезеге.


Агенция “Фокус”
Хорасио Елисондо ще свири финала на световното първенство
Реферът Хорасио Елисондо ще ръководи финала на световното първенство между отборите на Италия и Франция в Берлин. Германецът Маркус Мерк и словакът Любош Микел бяха считани за фаворити, но от ФИФА са решили да поверят последния мач на Мондиал 2006 на 42-годишния аржентинец, който изгони нападателя на Англия Уейн Рууни на ¼-финала с Португалия. Елисондо беше главен съдия и на срещата Германия-Коста Рика, с която беше открито световното първенство. Дарио Гарсия и Родолфо Отеро, също от Аржентина, ще бъдат помощници на Елисондо. Японецът Тору Камикава пък ще ръководи мача за третото място между тимовете на Германия и Португалия в Щутгарт.

Агенция “Фокус”
Пирло не вярвал, че ще стигне до финала

Полузащитникът на Италия и Милан Андреа Пирло призна, че не е вярвал, че “скуадра адзура” може да достигне до финала на Световното първенство в Германия. Италия успя да достигне до последния мач на Мондиала, след като победи Гана, Чехия, Австралия, Украйна и Германия и завърши наравно с отбора на САЩ. “Не вярвах, че можем да стигнем до финала. И е много добре, че успяхме да го направим. Заслужавахме го, защото играхме много добре на полуфинала. Срещу Германия изнесохме най-добрата си игра и беше страхотно да победим”, заяви Пирло.

Агенция “Фокус”
Буфон може да постигне рекорд по минути без допуснат гол

Вратарят на Италия Джанлуиджи Буфон е на прага на рекорд по минути без допуснат гол на Световно първенство. Футболистът на Ювентус вече пази "суха" вратата си 453 минути. Той бе изненадан само от съотборника си Кристияно Дзакардо, който си вкара автогол в двубоя със САЩ (1:1) от предварителнага група на Мондиал 2006. В момента Буфон се нарежда на пето място във вечната ранглиста, като лидер е съотборникът му Валтер Дзенга. Той не е получавал гол в продължение на 517 минути на Мондиал'90 в Италия. Ако Буфон не допусне попадение във финала с Франция в неделя, той ще стане №1 в историята.

Агенция “Фокус”
“Либерасион”: “Празникът премина в изстъпление, равносметката е четирима загинали”

“Празникът премина в изстъпление, равносметката е четирима загинали”, пише френският ежедневник “Либерасион”, в коментар за еуфорията, обзела французите след класирането на националния им отбор на финала на Световното първенство по футбол в Германия.
Жертвите са станали при различни инциденти, но както винаги, когато се събират големи множества по улиците на френските градове, не се минава без изстъпления, уточнява изданието, като допълва че и този път при разотиването на 500-те хиляди души излезли да празнуват победата на Франция над Португалия по улиците на Париж е имало сблъсъци с полицията.

Агенция “Фокус”
Бекенбауер: Няма да видим много голове на финала

Председателят на организационния комитет на Световното първенство по футбол в Германия Франц Бекенбауер заяви, че не вижда изявен фаворит във финала, който ще противопостави отборите на Италия и Франция. Според Кайзера шансовете на двата тима са 50 на 50. “Италия и Франция са две класически футболни държави, които се познават отлично. И двата отбора стартираха трудно първенството, но в момента се намират във върхова форма. Надявам се, че финалът ще бъде интригуващ. Възможно е победителят да бъде определен след продължения или даже дузпи. Но знам, че няма да видим много голове във финала”, сподели Бекенбауер.

Агенция “Фокус”
Франция установи рекорд по зрителска аудитория

По време на полуфиналната среща от Световното първенство между Франция и Португалия във Франция бе установен абсолютен рекорд по зрителска аудитория. Победата над Португалия е била наблюдавана по телевизията средно от 22,2 милиона души, което е 76,7 процента от зрителската аудитория в страната. В края на мача пред екраните са били повече от 25 милиона, което е 88,5 процента – абсолютен рекорд. Предишното върхово постижение е било регистрирано по време на финала на Европейското първенство по футбол през 2000 година, когато отборът на Франция победи настоящия си противник на финала на Мондиал 2006 Италия с 2:1.

Агенция “Фокус”
Билетите за финала на Мондиала достигнаха 1500 евро на черно

Билетите за неделния финал на Мондиал 2006 Италия – Франция достигнаха 1500 евро на черно. Спекулантите се надяват да приберат от запалянковци 10-кратно по-големи суми от действителната им цена. В последния момент обаче цената на билетите ще спадне и те ще бъдат търгувани по 600 евро, предвиждат черноборсаджиите. ФИФА се опита да попречи на черната борса, като направи билетите поименни, но това не е 100% гаранция против спекулата. “На входовете се струпват тълпи от зрители и стюардите не могат щателно да проверят билетите. Мексиканците са най-щедри. Те идват от далече и не искат да пропуснат мачовете на любимците си, заради липса на билети. За един от техните мачове спечелих 12 000 евро”, признава един спекулант. По думите му аржентинските и английски фенове също не се пазарели с черноборсаджиите.

Агенция “Фокус”
Фабио Гросо: Не съм играл професионален футбол преди да навърша 20

Героят на Италия на Мондиал 2006 Фабио Гросо заяви, че не е играл професионално футбол преди да навърши 20 години. През 1998 година левият защитник е започнал да играе в четвъртодивизионния Киети. “Това, че започнах от толкова ниско стъпало, сега ми дава невероятно удовлетворение. Поддържам връзка със съотборниците си от първите си мачове в Киети. Повечето от тях са добри футболисти и ще дойдат да гледат финала в Берлин”, каза Гросо.

Агенция “Фокус”
Над 1 милиард зрители ще гледат финала на Мондиал 2006

Над 1 милиард зрители по целия свят ще наблюдават по телевизията финала на Световното първенство по футбол – Италия срещу Франция, оповестиха организаторите. Телевизионните права за излъчването са продадени в над 200 страни. Над 3 хиляди журналисти ще отразяват мача на Олимпийския стадион в Берлин в неделя.

Агенция “Фокус”
Италия и Франция няма да тренират на “Олимпиащадион” преди финала

Финалистите на Световното първенство по футбол Италия и Франция няма да могат да тренират на “Олимпиащадион” преди финала. Забраната е наложена с решение на ФИФА. Неотдавна над Берлин се изля порой, който е повредил тревната настилка на стадиона. За да бъде подобрено състоянието на терена и да бъде преведен в оптимално състояние, от ФИФА са забранили на отборите да тренират на стадиона преди финалния мач на Мондиал 2006.

Агенция “Фокус”
Канаваро: Ред е на Франция

Капитанът на Италия Фабио Канаваро описа участието си на световното първенство в Германия като сбъдната мечта. Защитникът на Ювентус влезе в историята, след като изведе съотборниците си с капитанската на лента за четвърти Мондиал. “За мен е като сбъдната мечта да запиша 100 мача с националния отбор. Показахме, че можем да играем добър футбол, а другите отбори изпитват трудности, когато се защитаваме по начина, по който го правим по време на този турнир. Завършихме мача срещу Германия с четирима нападатели, което беше достатъчно ясен сигнал от страна на Марчело Липи. Сега е ред на Зидан и на френските футболисти”, каза Канаваро.

Агенция “Фокус”
Марсел Десаи: Италия не заслужава да играе на финал

Бившият капитан на Франция Марсел Десаи, който прекара голяма част от кариерата си в италианския гранд Милан, заяви, че италианците са стигнали до финала на Световното първенство незаслужено. “Те не заслужават да играят на финала. За целия шампионат показаха добра игра само за 45 минути – през второто полувреме на полуфинала с Германия”, сподели Десаи.
“Но така или иначе те стигнаха до финала. Независимо от скандалите за уредени мачове в родината им, играчите на Италия успяха да се сплотят и поддържаха висок ритъм без да са много убедителни. Очаквам утре вечер да бъде тактическа и физическа битка. Двата отбора са много сходни. Единственото ми опасение е Италия да не отбележи ранен гол. Ако го направят, мачът ще стане изключително труден за Франция и това ще убие спектакъла”, добави бившият френски национал.

Агенция “Фокус”
Буфон: Не мислех, че сме достатъчно добри да играем финал

Вратарят на Италия Джанлуиджи Буфон призна, че не е вярвал, че отборът на Италия е достатъчно силен, за да стигне до финала на Световното първенство.
“Ако се върна на 22 май, наистина не вярвах, че можем да достигнем до финала”, заяви стражът на Ювентус. “Мисля, че всеки футболист, независимо колко е уверен във възможностите си или тези на тима, се съмнява в началото на всеки турнир в способността на тима да достигне финала. Винаги си мислиш, че ще се случи нещо лошо”, добави Буфон.

Агенция “Фокус”
Тоти: Отборният дух е скритото оръжие на Италия

Полузащитникът на Италия Франческо Тоти заяви, че отборният дух е основната причина за класирането на “скуадра адзура” на финала на световното първенство. “Ключът за класирането ни на финала е отборът. В този смисъл аз мисля, че вече сме шампиони. Имахме проблеми със състава още в началото на надпреварата заради контузени и наказани играчи. Никой обаче не си е и помислял, че футболистът, който започва като титуляр ще играе по-слабо от съотборника, който замества”, каза Тоти.
 


Сходни връзки

Италия или Франция? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди