изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:44 EET
ДВЕ УЧИЛИЩА ОТ ДОБРИЧКО ПОЛУЧАВАТ СРЕДСТВА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ    
НовиниВ сайта на Националното сдружение на общините бяха публикувани одобрените общински средни училища, в които ще бъдат извършени енергоефективни мероприятия през 2006 година. Средства за енергоефективни мероприятия в областта ще получат ЕГ "Гео Милев" - Добрич, и СОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Тервел.
В срока за кандидатстване са били подадени общо 221 предложения от общините в страната, като от тях са били отстранени кандидатурите на 113 училища, поради непълна документация. До оценка са били допуснати 108 школа от страната.

От пресслужбата на кметството добавиха още, че сградата на Езикова гимназия ще бъде санирана по Програма на Министерството на образованието и науката. За участие в нея Община Добрич е представила документите на четири училища - СОУ "Любен Каравелов", Хуманитарна гимназия, Спортното училище и Езикова гимназия. МОН утвърди в програмата саниране на Езикова гимназия на стойност 144 987 лева, които се осигуряват от държавния бюджет. Фирмата, която ще изпълни енергоефективните дейности, ще бъде определена от образователното министерство. Дейностите ще приключат до края на лятото. Новата учебна година в Езикова Гимназия "Гео Милев" ще започне с обновени класни стаи с нова дограма.
 


Сходни връзки

ДВЕ УЧИЛИЩА ОТ ДОБРИЧКО ПОЛУЧАВАТ СРЕДСТВА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди