изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:53 EET
ЦЕНАТА НА ХЛЯБА БРОДИ ИЗ ДЖУНГЛАТА НА СЕЛСКОСТОПАНСКАТА РЕФОРМА В БЪЛГАРИЯ    
ОбществоЕчемикът падна. Жътвата на пшеницата е в кулминация.Имаше години, когато по това време вървяха и сделки. По-точно - имаше разплащания. Имаше и лъжи, за които сега се водят безконечни съдебни дела. Истината не покри изцяло слуховете за незасети площи, за недостиг на комбайни.

 Напротив. Оказа се, че Добруджа пак е надеждата на България за хляб. Че ако има още житни масиви - и те ще бъдат навреме пожънати. Големият конфликт в земеделието сега са изкупните цени на пшеницата. Сериозните купувачи в момента заявяват нормалните големи количества и предлагат сделки на цени 24-27 хиляди лева за тон.

 

РУСЕНЕЦ ЗАВЛЯКЪЛ ДЪРЖАВАТА

С БЛИЗО ЕДИН МИЛИАРД ЛЕВА

Следствено дело срещу Р.В.от град Русе за документни измами в особено големи размери, е заведено в началото на годината. От РДВР-Добрич съобщиха, че въпросният в съучастие с други лица се е възползвал от слабости на нормативната уредба по ДДС , с което завлякъл държавата с над 900 000 000 лева. Русенецът теглил сумите по ДДС от различни фирми в 21 бивши окръжни града в страната, без Русе. Р.В. е задържан в Добрич през януари, след три месеца наблюдаващият прокурор променил мярката от "задържане под стража" на "парична гаранция".

 

НДТ - 10 юли 1996 г.

 


Сходни връзки

ЦЕНАТА НА ХЛЯБА БРОДИ ИЗ ДЖУНГЛАТА НА СЕЛСКОСТОПАНСКАТА РЕФОРМА В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди