изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 22:40 EEST
Николай Камов: Избирателният подход на отваряне на досиетата пречи на Георги Първанов    
ПолитикаСофия. “Начинът, по който избирателно се отвориха досиетата на бившата Държавна сигурност (ДС), попречи на президента Георги Първанов. Този избирателен подход излезе в негов ущърб”. Това заяви за Агенция “Фокус” депутатът от Коалиция за България Николай Камов.

“Обсъждането на въпроса как да се кандидатира президентът в “Позитано” (централата на БСП), също е в негова вреда”, посочи още Камов. Според него и съвещанието на левицата с червените кметове на общини, където премиерът Станишев ги призовал да подкрепят Първанов, също не било в полза на държавния глава.
“Когато един кмет е избран, както и един президент, те престават да бъдат партийни представители. Те вече са кмет на община и президент на страната, на нацията”, допълни депутатът. Камов беше категоричен, че точно това е успял да постигне Георги Първанов в своя мандат - “да излезе от партийната кожа, в която остана Петър Стоянов, и да стане президент на българите, поне на по-голямата част, защото едва ли всеки българин е припознал Първанов като свой президент”.
“И сега спрямо кметовете, БСП и по-скоро “Позитано”, защото това не е партията като цяло, прави грешката, която не би трябвало да се прави спрямо президента”, каза още Камов.
Камов припомни френската поговорка “Удушен от прегръщане”, защото според него, ако по този начин “БСП го прегръща, тя го удушава”.
“По същата логика, както викнаха червените кметове на “Позитано”, могат да извикат и Първанов, за да му кажат какво да прави”, допълни Николай Камов. Според него и обсъждането на това как да се яви кандидатът на изборите не било работа на БСП.
“БСП могат да направят две неща - да го подкрепят и да не го подкрепят. Първанов не е член на БСП, не е член на никаква партия и БСП не трябва да се поставя в привилегировано положение спрямо Първанов”, завърши депутатът.
Мария СТАЛЯНОВА

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Николай Камов: Избирателният подход на отваряне на досиетата пречи на Георги Първанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди