изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:13 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалrтe 2  денонощия  на територията, обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са регистрирани 4 престъпления и произшествия.

  След проведени активни оперативни мероприятия от служители на РПУ - Каварна, е установен и задържан 20 годишен жител на с. Раковски, общ. Каварна, обявен през 2006 година за общодържавно издирване, във връзка с наложената му от РС - гр. Каварна мярка за неотклонение "Задържане под стража". Задържаното лице е приведено в затвора.

  След проведени оперативно - издирвателни мероприятия от служители на РПУ - Балчик, е установен и задържан 31 годишен мъж от гр. Стрелча, обл. Пазарджик, който е заподозран, че на 07.07.2006 година, чрез взлом е влязъл във вилна постройка в района на гр.Балчик и е извършил кражба на известно количество ел. проводник.
  Работата по изясняването на случая продължава. Образувано е полицейско дознание.

  На 08./09.07.2006година в гр.Добрич, неизвестно лице, чрез взлом е влязло в избено помещение в района на ул."Дунав" и е извършило кражба на електрорежещи и други инсрументи.
  По случая работят служители на Първо РПУ- Добрич, провеждат  оперативно издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние. Образувано е полицейско дознание.   
      

  
  През изминалото    денонощие  на територията обслужвана от ОД "Полиция"-гр. Добрич са регистрирани   10 ПТП с материални щети по автомобилите.

  За времето от 01.15ч. до 02.45ч. на 09.07.2006г. в гр.Добрич, от служители на Първо РПУ-Добрич са установени 2 водачи на леки автомобили от гр.Добрич, на 26 и 25 години, управлявали след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническите средства с които са изпробвани двамата водачи са отчели съответно 1.62 и 1.42 промила алкохол в издишвания от тях въздух. Непосредствено преди установяването на наличието на алкохол, 26 годишния водач е допуснал и ПТП с материални щети / ударил се в разделителна мантинела в района на бул."Добруджа"/
  По двата случая са образувани полицейски дознания, тъй като деянието на водачите е престъпление по чл.343 "Б" от НК.  
    
  Поделенията на ОД "ПБЗН"-Добрич,   са  участвали в гасенето на 4 пожара и 1АСД.

  На 08.07.2006година, около 23.40 ч. в РС "ПБЗН"- гр.Балчик, е получено съобщение за пожар на моторна яхта, намираща се в района на яхтеното пристанище в гр. Балчик. На сигнала е отреагирал противопожарен екип на РС "ПБЗН", който е направил опит да потуши пожара. Впоследствие горящата яхта е изтеглена от пристанището, на безопастно място в морето.
   Моторната яхта е собственост на фирма от гр.Варна. Причините довели до възникването на пожара се изясняват.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди