изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:59 EEST
ИЗВЪРШИХА МОНИТОРИНГ НА МОРСКИТЕ ВОДИ    
ЕкологияВ областта прелива само язовир "Тервел"

В рамките на три дни е извършено пилотно мониторингово упражнение, съобщиха от пресцентъра на Басейнова дирекция - Варна. От 17 пункта на крайбрежни морски води експерти са взели биологични елементи. Сред ситуираните пунктове са били с. Крапец, нос Шабла, с. Тюленово, КК „Русалка", нос Калиакра, КК „Албена" и други. Мониторингът е на стойност около 30 000 евро и е в рамките на финансирания от Холандската програма проект за „Подпомагане на Басейнова дирекция за Черноморски район за прилагане на Рамковата Директива по водите по отношение на мониторинга на крайбрежните морски води". Чрез мониторинга се цели събирането на информация за биологични, химични и физични елементи на морската среда, за да се изготви типология на водите. Оценката за състоянието на крайбрежните морски води е необходима при съставяне на програмите за мониторинг и при изготвяне Плана за управление на водите. Предстои взетите проби да се изследват чрез анализи на приоритетни вещества, биологични елементи и гранулометрия. Резултатите ще бъдат завършени до края на месец август.
От дирекцията информират още, че след падналите обилни валежи на територията на област Добрич прелива единствен с 15 л/сек.  язовир "Тервел" в община Тервел.
 


Сходни връзки

ИЗВЪРШИХА МОНИТОРИНГ НА МОРСКИТЕ ВОДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди