изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:05 EEST
Марко Матераци отрече да е наричал Зидан „терорист“    
Спорт

Италианският защитник Марко Матераци призна, че е обидил капитана на Франция Зинедин Зидан по време на финалния мач от Световното първенство по футбол. Той обаче отрече да го е наричал терорист или да е обиждал майката на Зидан. Заради инцидента, при който Зинедин Зидан удари с глава Матераци, той беше изгонен и завърши кариерата си с червен картон.



Пред италианския вестник „Гадзета дело Спорт“ Марко Матераци призна, че е обидил Зидан. „Това беше от тези обиди, които се чуват много често и просто ми се изплъзна. Не съм наричал Зидан терорист и категорично не съм споменавал майка му“, подчерта Матераци. „Даже не знам какво е ислямски терорист“, допълни защитникът.

Марко Матераци заяви, че е задържал фланелката на капитана на Франция за няколко секунди. „След това той се обърна, присмя ми се и ме изгледа арогантно. Каза: „Ако наистина я искаш, ще ти я дам след мача“. Аз му отвърнах с обида “, обясни Матераци.

Много европейски медии започнаха опити да прочетат по устните на Матераци точните му думи, провокирали Зинедин Зидан. Все още обаче няма окончателен вариант. BBC и британският вестник „Таймс“ са използвали помощта на Джесика Рийс, специалист по четене по устни, която е предала на италиански преводач казаното от Матераци.

Според Рийс обидните думи са „Ти си син на терористка и проститутка“, последвани от тежка вербална обида. Агентът на Зидан Ален Милиачо заяви, че футболистът скоро ще разкрие какво му е казал Матераци.

Зинедин Зидан е роден в Марсилия в семейство на алжирски емигранти. По време на кариерата си той често беше обект на расистки обиди заради произхода си. През последните години ФИФА пое строг курс срещу расизма на стадионите и ако бъде доказано, че Матераци е обидил Зидан на расистка основа, той може да получи тежко наказание.

http://sport.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Марко Матераци отрече да е наричал Зидан „терорист“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди