изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:06 EEST
ФРЕНСКИ КУЛИНАРИ ВЪРТЯТ ГОЗБИ В АЛБЕНА    
ТуризъмМайстори-кулинари от Лазурния бряг въртят гозби и специалитети в Албена. Гостите на "Лагуна бийч", "Малибу", "Добротица" и "Орлов" могат да опитат изисканите блюда.

Четирите хотела са разположени на самия плаж и работят с френски туроператори, разказа за НДТ дистрикт-мениджърът на зона "Плаж" Христо Пенев. По традиция, ежегодно в тези хотели, където гостите са предимно французи, се организира седмица на Франция по повод националния празник на републиката. "Тази година - в рамките на седмицата, се провеждат дни на френската кухня и по този повод наши гости са четирима готвачи, които са и преподаватели по кулинария в Ница. Тяхното гостуване е и продължение на обучението на майстор-готвачите от Албена, което бе проведено в Ница" - разказа още Хр. Пенев. Майсторите-кулинари са преподаватели в Ница и обучават българските си колеги в различни кулинарни техники и ги посвещават в кулинарните тайни на френската кухня. Сред специалитетите, които се предлагат в ресторантите на хотелите, са ястия от риба, телешко, агнешко, както и вегетариански блюда, добави Пенев.
Майсторът-кулинар Еди Консоне работи с българските си колеги в ресторант "Синьо небе" в хотел "Добруджа". Заедно с главния готвач на ресторанта Димитринка Андонова и мениджъра на комплекс "Добруджа" Георги Трифонов в рамките на френската седмица предлагат специално френско меню, чиято стойност е 40 лв. В него са включени антре - яйце върху канапе от зеле, топъл ордьовър - филе от сьомга с пълнеж от грозде, моркови и сос от краве масло и мускатово вино. Основното ястие е говеждо бонфиле с плънка от гъби, завито в лист от салата, сос "Порто", картофи "Дарфин" и задушен лук. Десертът е дело на френския майстор Филип Блин, който обучава сладкарите в Албена и представлява хрупкав карамелизиран десерт с червени плодове.
"Специалитетите са подготвени лично от френските ни гости, които ще бъдат в Албена до 15 юли. Консоне се разбира много добре и дори се опитва да научи български. Първата дума, която научи и хареса като звучене е зеле" - разказа още Георги Трифонов - мениджър на "Добруджа".
14 юли ще бъде отбелязан във всички хотели, работещи с френски туроператори, с перфектна комбинация от анимация, много настроение, кулинарни специалитети и много вино.
 


Сходни връзки

ФРЕНСКИ КУЛИНАРИ ВЪРТЯТ ГОЗБИ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди