изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:30 EET
Депутати се сбиха в украинския парламент    
По светаДепутати в парламента на Украйна стигнаха до бой след като се оказа, че Социалистическата партия на председателя на парламента Олександър Мороз е напуснала коалицията с пропрезидентската партия "Наша Украйна" и "Блокът на Юлия Тимошенко".

Неочакваният ход доведе до разгорещяване на страстите и прекъсване на заседанието до по- късно следобед.

Политическата маневра на Социалистическата партия обезсмисли тримесечните усилия да бъде съставено правителство в Украйна и отново изправи един срещу друг стари политически противници.

В началото на сутрешното заседание Председателят на парламента и лидер на социалистите Олександър Мороз обяви, че неговата партия вече не е в коалиция с Блока на Юлия тимошенко и свързаната с президента Юшченко партия "Наша Украйна". Мороз съобщи, че новите му съюзници са проруската "Партия на регионите" и комунистите.

Малко след това за премиер беше предложен Виктор Янукович лидер на "Партията на регионите", той изгуби изборите за президент, последвани от улични протести и "оранжевата революция", която изведе начело на държавата Виктор Юшченко.

Юлия Тимошенко, обяви веднага, че нейният "Блок" ще върви към предсрочни избори: “Това което става тук няма нищо общо с избора на хората, няма нищо общо с придържането към конституцията и закона. Нашата партия, нашият блок няма да участва в незаконни парламентарни заседания. Ние ще се готвим за предсрочни избори. За нас това е единствения изход от кризата.”

Някогашните съратници от "оранжевата революция" Юшченко и Тимошенко след няколко месеца във властта се превърнаха в противници и Юшченко уволни Тимошенко от премиерския пост. След изборите за парламент тази пролет двамата много трудно преодоляха лошите отношения и опитаха да създадат коалиция на мнозинството в парламента.
http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

Депутати се сбиха в украинския парламент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди