изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:12 EEST
Шампионат по наливане и сервиране на бира    
Любопитно

36 бармани от Пловдив премериха сили в регионалния шампионат по наливане и сервиране на бира. Невероятна сръчност и майсторство бяха необходими на състезателите, за да поднесат кехлибарената течност според изискванията на журито.



Наливането на бира е цяло изкуство – разказаха барманите. Ритуалът започва с измиванeто на чашата. След това стъклото се изстудява.

Истинското майсторство е в сипването на кехлибарената течност. В началото тя се налива под ъгъл от 45 градуса, после чашата се изправя, за да се образува нужното количество пяна – около 3 см. Върхът се отрязва с нож и перфектно налятата бира е готова за консумация. Опитните бармани извършват цялата процедура за около минута и половина.

Първото място спечели Йордан Пенев, който ще участва в Националното състезание по наливане на бира през септември. Българският шампион ще представи страната ни в Белгия, където ще премери сили с бармани от над 35 страни.

http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Шампионат по наливане и сервиране на бира | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди