изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:30 EEST
ПОЗИЦИЯ: ОТКЪДЕ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ ИГРАЧИ И СРЕДСТВА ЗА ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ВОЛЕЙБОЛА В ДОБРИЧ    
Спорт

Това пита в открито писмо до медиите Митко Димитров - приятел на волейболния спорт, координатор на АВЛ и организатор на турнира по плажен волейбол



Преди ден-два прочетох някъде в Интернет, че г-н Георги Василев - изпълнителен директор на Професионален волейболен клуб "Добруджа" АД, е със сериозните намерения да възроди клуба. Дори нещо повече - обещава да го вкара отново в елитната ни волейболна група. Това звучи толкова прекрасно за моите уши (а вероятно и за стотиците приятели на волейбола от Добрич), че чак не ми се вярва.

По съдебни документи, май че аз все още се водя член на УС на това АД (въпреки двукратно депозираната ми оставка през 2003 и 2005 г.). И нямам спомен, като такъв член, да се е събирал т.нар. Управителен съвет, който да взема решения по изграждането на мъжки състав, който "да атакува елита" (така пишеше дословно в публикацията). Но дори това решение да е еднолично на изпълнителния директор, аз го приветствам (стига да е вярно).

И тогава, четейки публикацията, и сега, пишейки тези редове, си задавам обаче два въпроса:

1) Откъде ще се вземат толкова като брой и качество състезатели, че да може Добрич отново да има волейболен отбор в елита?

2) Откъде ще се намерят толкова средства (по мои груби сметки между 60 и 80 хил.лв.) за да се осигури отборът с всичко необходимо?

Дано Гечо Василев (позволявам си да го наричам с това име от уважение към всичко онова, което е дал на българския и добричкия волейбол за времето, когато се състезаваше) е намерил отговора и на двата въпроса. Аз лично изпитвам съмнения и по двата.

По отговора на първия въпрос. Част от нашите бивши добрички волейболисти след отпадането на отбора от елитната група се пръснаха по други градове. Друга малка част останаха в Добрич и през последните 3-4 години се състезаваха в отбора на "Иванов клуб" (към днешна дата продължават да са част от него). А третата част, юношите на добричката волейболна школа - такава част просто не съществува.

По отговора на втория въпрос. Проблемът с парите винаги е стоял на предно място, щом стане въпрос за спорт не само в нашия град. Но това важи с огромна сила точно за нашия Добрич. Така че откъде пари за волейбол? Дано само г-н Василев не е намерил някой нов "Величко Найденов" (този път не футболен, а волейболен).

И ще използвам случая, чрез Вас, представителите на "четвъртата власт" в Добрич, да поканя клуба, ръководен от г-н Василев, да изпрати свой отбор за участие в турнира по плажен волейбол за мъже (3х3) , който се организира от "Аматьорска волейболна лига" на 22 и 23 юли в КК Албена. Там състезателите на ПВК "Добруджа" ще имат възможността да се срещнат с волейболни отбори от Варна, Етрополе, Попово, Силистра, София, Козлодуй, Разград и др. Там ще могат да покажат своите достойнства и пред още 5-6 (непрофесионални) отбора по плажен волейбол от Добрич. Ще очакваме специално тяхната заявка на e-mail: avl2006@abv.bg (за турнира 22-23 юли) до 19 юли.  

НДТ потърси за коментар и Георги Василев, който заяви, че в най-скоро време ще даде отговор на поставените въпроси в откритото писмо до медиите на Митко Димитров. Изпълнителният директор на ПВК "Добруджа" каза, че за да възроди волейбола в Добрич, е отхвърлил оферта да бъде старши треньор на националния отбор на Иран, както и на реномирани клубни отбори. НДТ   

 


Сходни връзки

ПОЗИЦИЯ: ОТКЪДЕ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ ИГРАЧИ И СРЕДСТВА ЗА ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ВОЛЕЙБОЛА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди