изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:51 EEST
1000 основни и средни училища ще бъдат закрити в България    
ОбразованиеОчаква се да бъдат закрити около 1000 основни и средни училища в България.

Това се налага поради липсата на ученици в учебните заведения, съобщи във Варна директорът на Дирекция "Международни програми и проекти" към Министерството на труда и социалната политика Пламен Георгиев.

В тази връзка от Министерството на образованието и науката са изготвили стратегия, която вече е внесена за разглеждане в Народното събрание.

Георгиев подчерта още, че от първа необходимост е изготвянето на карта, на която да бъдат обозначени всички средни и основни училища в страната.

За да бъде подобрено качеството на образование у нас, в училищата трябва да бъдат обучавани минимум по 200-300 ученици, допълни още той.

Днес Пламен Георгиев представи във Варна оперативната програма на Министерството на труда и социалната политика "Развитие на човешките ресурси 2007-2013 година".

Той изнесе тази информация във връзка с два от основните приоритети в програмата-подобряване качеството на образованието и обучението, както и подобряване на условията за достъп до образованието.

http://education.actualno.com


 

 


Сходни връзки

1000 основни и средни училища ще бъдат закрити в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди