изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:36 EEST
КУПОН ДО СРЕДНОЩ С БИЛИ АЙДЪЛ НА СТАДИОН "КАЛИАКРА" В РОКСТОЛИЦАТА КАВАРНА    
Общество  Сред феновете, дошли на стадион "Калиакра" да се насладят на изпълненията на звездата, бяха Кембъла, Цецо Елвиса, Ивайла Бакалова, Киро от Б.Т.Р., кметът на Каварна Цонко Цонев

Рок-легендата Били Айдъл пя над 2 часа на каварненска сцена във вторник вечерта. Музикантът се появи като от нищото на сцената и след края на концерта изчезна също толкова неочаквано за над петхилядната публика, дошла да гледа на живо изпълненията му. Каварненският стадион "Калиакра", където се проведе концертът, бе събрал много истински ценители на рока. Самият Айдъл също се раздаде максимално. Репортер на вестника остана впечатлен от жизнеността на 50-годишния изпълнител. "Разликата в годините ни е някъде около 20, но той е като дете - единствено по лицето личи все пак възрастта му" - сподели човек от публиката. Сред феновете, дошли на стадион "Калиакра" да се насладят на изпълненията на звездата, бяха Кембъла, Цецо Елвиса, Ивайла Бакалова, Киро от Б.Т.Р., кметът на Каварна Цонко Цонев. От сцената със свои изпълнения Айдъл поздрави българската публика. Приятно изненадана остана нежната половинка от публиката. За дамите на стадион "Калиакра" певецът специално изпълни една от хитовите си песни, като замени в текста LA woman с Bulgarian woman. Независимо, че многократно бе извикван на бис, легендата не изпълни повторно двата си най-големи хита "Cradle of love" и "Speed".
Купонът продължи до среднощ. Много бири и много настроение имаше в Каварна.
Подгряващата група "Beatles Unlimited" също допринесоха за градуса на настроението, като изпълниха едни от най-известните хитове на момчетата от Ливърпул. След края на своите изпълнения те се качиха в розовия "Кадилак" на българския Елвис Пресли - Цецо, където си правиха снимки и раздаваха автографи на почитатели.
Били Айдъл е роден на 30 ноември 1955 в Мидлсекс, недалеч от Лондон. Истинското му име е Уйлям Броод. За кратко Броод следва философия и филология в Съсекс, но след като е магнетично привлечен от рок-културата и по-точно от пънк-движението. От 1976 до 1993 г. Айдъл минава през различни групи, като с всички бележи голям успех. Неуспехът идва през 1993 г., когато е бумът на техното. Отчаянието едва не го довежда до свръхдоза през следващата година. През деветдесетте години Айдъл се посвещава на писане и се появява на екрана през 1998 г. във филма "The Wedding Singer". Това не е първото му участие във филм, таланта си на актьор е доказал още в началото на десетилетието - във филма на Оливър Стоун "The Doors". През 2001 г. издава сборен албум Greatest Hits, а през 2005 ветеранът на хард-рока се завръща победоносно на световната сцена с Devil's Playground, който е първият издаден албум от 1993 г. насам. Тази година Айдъл е предприел мащабно турне, в което бе включена и Каварна. Организатори на мега-проявата в крайморската община бяха Община Каварна и "Пик енд моор", ръководена от мис България Ивайла Бакалова.

 

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО

 


Сходни връзки

КУПОН ДО СРЕДНОЩ С БИЛИ АЙДЪЛ НА СТАДИОН "КАЛИАКРА" В РОКСТОЛИЦАТА КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди