изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:05 EEST
Зидан: Матераци обиди майка ми и сестра ми    
Спорт  Звездата на френския футбол Зинедин Зидан се извини публично за нанесения удар с глава в тялото на Марко Матераци в продълженията на финала Италия - Франция на Мондиал 2006.

Зидан добави, че не съжалява за действието си, тъй като е бил провокиран с много обидни думи по адрес на неговата майка и сестра.

"Извинявам се на всичките деца, които наблюдаваха мача в неделя. Това не бе начинът", бяха първите думи на Зидан в интервюто за "Канал плюс".

За да съжалявам за това, което съм направил означава все едно, че той е имал право да каже това, което изрече. А не трябваше да го прави", каза още фамозният халф.

34-годишният полузащитник обаче не уточни какво точно е казал Матераци, но подчерта, че става въпрос за хора от семейството.

"Това са много лични неща, не мога да ги споделя. Те касаят майка ми и сестра ми. Матераци изрече много обидни думи и ги повтори няколко пъти. Когато ги чуеш за първи път не обръщаш внимание и подминаваш. Така направих и аз. Но след това ги чух втори път, трети път ... Бих предпочел удар в зъбите, отколкото да слушам подобни обиди", добави футблист номер 1 на Мондиал 2006.

Зидан подчерта, че съжалява единствено и само за това, че е ударил Матераци пред милиарди телевизионни зрители и милиони деца, но и отправи критики по адрес на правилата и по-точно, че се санкционира играч, който реагира, но не и този, който провокира това да се случи.

"Ако няма провокация, няма да има и реакция. Това, което направих е непростимо. Но истинският виновен в случая трябва да бъде наказан. А той е този, който провокира", подчерта Зидан.

Както е известно Зинедин Зидан бе отстранен от терена в 110-та минута на финалния мач. Без него французите загубиха от Италия с 3:5 при изпълнението на дузпи и останаха втори.

http://www.sportni.bg

 


Сходни връзки

Зидан: Матераци обиди майка ми и сестра ми | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди