изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:19 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

Пожарникари спасиха живота на дете и жена, живеещи на третия етаж на жилищен блок в ЖК "Балик" в Добрич.

През изминалото   денонощие  на територията, обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са регистрирани 8 престъпления.



 

  
  На 11.07.2006 година, около 23.30 часа, при полицейски проверки, осъществени  от служители на РПУ- Албена, на два автомобила в района на панорамният път за гр. Балчик, са открити вещества с наркотично въздействие, съответно четири цигари с марихуана и 50 таблетки синтетичен наркотик.
  По двата случая са задържани за срок от 24 часа в РПУ-Албена две лица на 19 и 25 години от гр.Балчик и община Ген. Тошево.
   Образувани са полицейски дознания за престъпления по чл.354 от НК.

  На 12.07.2006 година в Първо РПУ - Добрич, се тъжи жена от гр.Добрич, за това, че на същата дата в магазин в района на Кооперативен пазар - гр.Добрич, неизвестно лице, е извършило кражба на дамската и чанта с намиращите се вътре документи, златни накити и други лични вещи.
  По случая работят служители на Първо РПУ-Добрич, провеждат  оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние. Образувано е полицейско дознание. 

    
  През изминалото    денонощие  на територията обслужвана от ОД "Полиция"-гр. Добрич са регистрирани   7 ПТП с материални щети по моторните превозни средства.

  На 12.07.2006 година, около 22.00 часа, на улица в с. Сенокос, общ. Балчик, от служители на  РПУ- Балчик, е установен 34 годишен неправоспособен водач от с. Безводица, общ. Балчик, който е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническото средство с което е изпробван  водача е отчело  1.44 промила алкохол в издишвания от него въздух.
  По  случая ще бъде образувано бързо полицейско производство, тъй като деянието на водача е престъпление по чл.343"Б", ал.1 от НК.  
    
  Поделенията на ОД "ПБЗН"-Добрич,   са  участвали в гасенето на 8 пожара, като 5 от тях са в сухи треви и стърнища.

  На 13.07.2006 година, около 00.50 часа, в ОД "ПБЗН" - гр. Добрич е получен сигнал за пожар в апартамент, намиращ се на третия етаж в жилищен блок в района на ЖК "Балик", гр. Добрич.
  На сигнала за пожар незабавно е отреагирал противопожарен автомобил и автомеханична стълба с дежурен екип от шестима служители на Първа РС "ПБЗН"- Добрич. Пристигайки в района на местопроизшествието пожарникарите веднага са предприели спасителни действия за извеждане на  намиращите се в горящия апартамент лица / жена на 51 години и дете на 2 години/. Използвайки стълба, двама служители от екипа успяват да изнесат детето през прозореца на апартамента. Другата част от екипа, в условията на висока температура и силно задимяване, влизат през входната врата на жилището, разбивайки намиращата се пред нея заключена метална решетка и извеждат жената. Детето и жената незабавно са транспортирани в МБАЛ -Добрич, където с диагноза "индоксикация", са оставени под лекарско наблюдение. Няма опастнаст за живота им.
  В резултат на пожара, който е потушен от дежурният екип, са нанесени значетелни материални щети, изразявайки се в повреждане и изгаряне на оборудване  основно в коридора и в едно от помещенията на жилището.
  Причините довели до възникването на пожара се изясняват. По случая е образувано дознание.


 ВНИМАНИЕ ПОЖАРИ В РЕКОЛТАТА


           През изминалите няколко дни от началото на жътвената кампания вече станаха пожари в сухи треви в близост до горски насаждения и житни масиви :
На 09.07.2006 г. в землището на с. Карапелит,общ. Добричка, от хвърлена неизгасена цигара се запалва суха трева в непосредствена близост до неохънат житен масив;
На 10.07.2006 г. в землището на с. Бенковски,общ. Добричка,от техническа неизправност на комбайн се запалва суха трева отново в близост до житен масив.
 Само своевременната намеса на органите за ПБЗН и с помощта на техника от близките кооперации и арендатори са спасени хиляди декари житен посев и горски насаждения.
 Макар вече почти навсякъде  в региона започна жътвата на пшеница ,все още не се спазват задълженията на длъжностните лица от кооперациите и арендаторите за изораване на противопожарни ивици до пътища от републиканската пътна мрежа и горските насаждения.Масивите засети с пшеница не се парцелират на участъци за еднодневна работа на комбайните.Не е назначена и охрана на посевите.
 Не се спазва също и ограничителния режим на движение по черните пътища около посевите с пшеница.
                    За недопускане на запалвания и пожари през настоящата кампания Областна Дирекция "Пожарна безопасност  и защита на населението" гр. Добрич още веднъж напомня и призовава всички граждани и цялата общественост стриктно да спазват  противопожарните изисквания на Наредба № І - 153 на МВР,а именно:
- Да се направят необходимите противопожарни ивици и се разпарцелират масивите на участъци за еднодневна работа;
- Да се допуска на работа само технически изправна и пожарообезопасена селскостопанска техника;
- Да не се допуска палене на огън и пушене на цигари в близост до посевите;
- Да се спазва стриктно забраната за опалване на стърнища,сухи треви и крайпътни ивици;
- При установявания на запалвания и пожари незабавно да се уведомят службите за ПБЗН на тел. 160.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди