изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:59 EEST
НАД 130 СЛЕПО-ГЛУХИ СЪБИРА ДОБРИЧ В НАЦИОНАЛНИ ПРОЯВИ    
ОбществоНад 130 души с двойни увреждания от 25 града на България ще вземат участие в четвъртото Държавно първенство за физически и лекоатлетически дисциплини за слепо-глухи хора.

 То ще се проведе на 26 и 27 август в Добрич, под патронажа на кмета Детелина Николова. Подробностите около провеждането но проявата са били уточнени на работна среща на Националната асоциация на слепо-глухите в България - в Пловдив, в началото на седмицата, съобщи за НДТ председателят на Районното дружество на слепо-глухите в Добрич Калинка Ковачева. Очаква се сред гостите да бъдат министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева.
Паралелно със спортните прояви ще се проведат и редица други мероприятия. На 27 август млади хора с двойни увреждания от клуб "Интеграция" на националната асоциация ще вземат участие в кръгла маса. Тя ще е на тема "Интеграция на младите в обществото". На следващия ден клуб "Вдъхновение" с председател Калинка Ковачева ще проведе дискусия на тема: "България - една за всички". Предвидени са посещения на дом-паметник "Йордан Йовков", Етнографската къща, на бяло сладко в АЕМО "Старият Добрич", поднасяне на цветя на паметника на Хан Аспарух.
Добрич за втора поредна година е домакин на проявите на хората с двойни увреждания от цялата страна. Миналата година в тях се включиха около 100 души. Инициативите са посветени на 10-годишнината от създаването на Националната асоциация на слепо-глухите. НДТ

 


Сходни връзки

НАД 130 СЛЕПО-ГЛУХИ СЪБИРА ДОБРИЧ В НАЦИОНАЛНИ ПРОЯВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди