изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:11 EEST
УЛИЦАТА НИ ПРИЛИЧА НА ТРАСЕТО НА РАЛИ ПАРИЖ-ДАКАР    
ОбществоОплакаха се в редакцията на НДТ живеещите от ул. "Агликина поляна", както и съседните улици

Живеещите по ул. "Агликина поляна", както и от съседните улици, ни потърсиха за съдействие, като донесоха жалба, адресирана до кмета на община град Добрич, председателя на ОбС, областния управител и редакцията на НДТ. В жалбата, която е придружена от подписите на над 130 граждани, се казва, че улицата може да бъде сравнена с трасето на рали Париж - Дакар. "Молим да бъде назначена комисия за проверка. През зимата тя е почти непроходима, както и съседните пътни артерии. Не се почиства. Цялата улица е разбита и движението по нея е максимално затруднено. Ние коректно заплащаме данъците и таксите към общината, а тя от своя страна с какво облекчава нашите условия на труд и живеене?" - питат в писмото си гражданите. По-надолу заявяват, че там не влиза обществен транспорт, увеличени са прекомерно разходите за ремонт на ходовите части на автомобилите. "Впечатлението ни е, че този квартал е забравен от общински съветници и кмет. Ако ние - гражданите, упражняващи някаква дейност, не си платим  задълженията към Вас като община и данъчните задължения, има нормативни уредби да ни санкционирате или да не ни разрешите да работим, а ние как да санкционираме общината!? Молим да вземете спешно мерки за ремонт на улиците в този квартал. Правотата на думите си подкрепяме с пример: през зимата линейка, влязла да вземе родилка, заседна в дълбоките дупки и се оказа, че линейката има нужда от "Бърза помощ". За жалост, това не е единичен случай - кола на доставчик на хранителни стоки скъса заден мост на фирмения автомобил и остана в дупките, докато я изтеглят на буксир" - пишат още живеещите и работещите по ул. "Агликина поляна", както и съседните на нея в кв. "Изгрев".
Потърсихме за коментар кметството, като поставихме техните въпроси на зам.-кмета по устройство на територията арх. Пламен Ганчев. Пред репортер на НДТ зам.-кметът заяви: "Това не е единствената улица в града, където положението е тежко. Има и други такива. За жалост, не можем - въпреки желанието ни, да оправим всички улици. Друг основен принцип, който имаме в работата си, е да работим последователно - т.е. не предприемаме мащабни действия по повърхностна инфраструктура там, където има за оправяне подземна такава. В кв. "Изгрев" трябва първо да се оправи подземната инфраструктура. Ние имаме разработен проект с количествени и стойностни сметки, който е за 2 млн. лв. за направата на канализационна мрежа в целия квартал. С него сме кандидатствали на три места - пред Социално-инвестиционния фонд, пред Съвета за етнически и демографски проблеми и пред МОСВ. Имаме надеждата, че в най-скоро време той ще бъде одобрен и ще ни бъдат отпуснати средства, за да започне полагането на канализацията в квартала, след което ще бъде оправена и повърхностната инфраструктура. Това, което можем да направим, за да подобрим макар и временно положението на гражданите, е да назначим комисия, която да извърши оглед и там, където е необходимо, да закърпим най-големите дупки" - каза зам.-кметът арх. Ганчев.
 


Сходни връзки

УЛИЦАТА НИ ПРИЛИЧА НА ТРАСЕТО НА РАЛИ ПАРИЖ-ДАКАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди