изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:46 EEST
ОБУЧАВАТ УЧИТЕЛИ ПО ПРЕВЕНЦИЯ НА ХИВ/СПИН    
ОбразованиеТрима добрички учители се обучават по превенция на ХИВ/СПИН, съобщиха от пресслужбата на община град Добрич. Обучението се провежда до 21 юли в Департамента за повишаване на квалификацията на учителите към ШУ "Еп. Константин Преславски".

Семинарът е в рамките на Компонент 7 на Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" и акцентира върху  работа с програми по здравно образование със специален фокус върху превенцията на ХИВ. Тримата преподаватели от Добрич са избрани от пилотните училища, в които се реализира проектът - ОУ "Отец Паисий", ОУ "Стефан Караджа", СОУ "П.Р. Славейков". Те са определени на база на заявените нужди по време на проведените работни срещи за мониторинг и обратна връзка на екипа на Компонент 7 "Ограничаване на рисковото сексуално поведение сред подрастващи и млади хора" и училищните екипи, работещи по Програмата. През новата учебна година преминалите обучението преподаватели ще водят в училищата часове по свободно-избираема подготовка "Здравно образование" - съгласно договореностите между Структурата за управление на Програмата и кметството.
 


Сходни връзки

ОБУЧАВАТ УЧИТЕЛИ ПО ПРЕВЕНЦИЯ НА ХИВ/СПИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди