изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:39 EEST
ПОЖАРНИКАРИ СПАСИХА ЖЕНА И МАЛКО ДЕТЕ УМИШЛЕН ЛИ Е ПАЛЕЖЪТ?    
Ред и сигурност2-годишното момиченце е изкарано от горящия апартамент през балкона. Съседите говорят, че става дума за умишлен палеж. Около два часа преди това същата вечер пожарникарите се отзовали на фалшив сигнал за горяща къща в село Смолница

Пожарникари са спасили 51-годишна жена и малкото й внуче, чийто живот миналата нощ е бил застрашен в обгърнатия им пламъци апартамент. Сигналът за огъня е получен 50 минути след полунощ на 13 юли в областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". В официалното съобщение от полицията се казва, че е постъпило съобщение за горящ апартамент на третия етаж в жилищен блок в квартал "Балик". За мястото веднага е тръгнал дежурен екип от шестима служители с противопожарен автомобил и автомеханична стълба. След пристигането им незабавно са предприети действия за извеждане от горящия апартамент на жената и 2-годишното момиченце. Детето е изнесено с помощта на стълба през прозореца.

Малкото момиченце е изкарано от горящия апартамент от пожарникаря Манол Златев, каза шефът на пожарната комисар Димчо Симеонов. Той бе категоричен, че всички огнеборци от дежурната смяна са действали изключително бързо и професионално. Пожарникарите са влезли през входната врата на жилището, като е трябвало да разбият и намиращата се пред нея заключена метална решетка. Действали са при висока температура и силно задимяване. Огнеборците са успели да изведат и жената. Тя и детето незабавно са откарани в добричката болница, където с диагноза "интоксикация" са оставени под лекарско наблюдение, без опасност за живота.

В жилището са нанесени значителни материални щети. Изгоряло е оборудване, основно в коридора и едното от помещенията. Причините се изясняват, казаха още от полицията. По случая е образувано дознание.

Апартаментът се намира в блок 12 на квартал "Балик". По информация на НДТ, 51-годишната жена се казва Димитричка Петрова, а внучето й - Ивета. Вероятно двете са били сами в апартамента. Като усетила дима, жената грабнала момиченцето, излязла на терасата и започнала да вика за помощ. Съседите започнали едновременно да звънят в пожарната.

Вчера хора от блока говореха, че става дума за умишлен палеж. Според съседите, някой е излял пред входната врата запалителна течност и е драснал клечката. Те обаче недоумяваха защо и кой е посегнал на това семейство. Хората казаха, че нямало нито конфликти, нито някакви бизнес проблеми или нещо подобно. Те дори изказаха съмнение, че е възможно, ако наистина става дума за умишлен палеж, да е объркан апартаментът.

Същата нощ, около два часа по-рано, в пожарната е получено обаждане за пожар в къща на улица в село Смолница, каза още за НДТ комисар Димчо Симеонов. Съобщението е подадено в 22.35 ч. и гласяло дори, че в къщата има деца. Към мястото веднага тръгнал противопожарен автомобил. След пристигането на огнеборците в селото обаче е оказало, че сигналът е фалшив и горяща къща няма. От началото на годината са получени 21 лъжливи повиквания, а за същия период на миналата година са били 12, каза още Д. Симеонов. НДТ

 


Сходни връзки

ПОЖАРНИКАРИ СПАСИХА ЖЕНА И МАЛКО ДЕТЕ УМИШЛЕН ЛИ Е ПАЛЕЖЪТ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди