изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:26 EEST
ИЗМАМНИЦА РЕШИЛА ДА ОТРАБОТВА ПРОБАЦИЯТА СИ В ГЕРМАНИЯ    
Новини

Магистратите промениха пробацията на 35-годишен мъж с ефективна присъда



19-годишна добричлийка получи условна присъда, след като не изпълнявала наказанието пробация, научи НДТ от шефа на Областната пробационна служба Гичо Гичев.

Девойката била наказана с пробация, заради ползване на документи с невярно съдържание. Тя отнесла 2 години, в които е трябвало да положи 100 часа безвъзмезден труд, да се среща с пробационен служител, както и да полага подписи за адресна регистрация. Тя започнала да изпълнява присъдата в края на декември м.г. и всичко било наред до февруари т.г., когато отново отишла да се потруди в чужбина. Заработвала в Германия. Момичето  било обявено за общодържавно издирване и когато решило да се върне в страната, било задържано на границата. Заради неизпълнение на по-леката присъда, която е целяла да превъзпита труженичката, съдът й наложи 1 година условна присъда с 4-годишен изпитателен срок.

Тези дни магистратите са променили пробацията на 35-годишен добричлия с ефективна присъда. Една година той е трябвало да полага подписи и да се среща с пробационен служител, но не го правил. Паралелно с това срещу него тръгнало и друго дело. Това накарало съдът да отреди на мъжа 1 година да търка нара зад решетките.

В момента 230 души в областта изпълняват мярката "пробация", отчете Гичо Гичев и припомни, че тя се налага с цел хората да бъдат превъзпитани. Ако пробационните мерки не се изпълняват от осъдените, то наказанието може да се превърне и в условна или ефективна присъда. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ИЗМАМНИЦА РЕШИЛА ДА ОТРАБОТВА ПРОБАЦИЯТА СИ В ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди