изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:27 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурностПрез изминалото   денонощие  на територията, обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са регистрирани 3 престъпления.

  1. На 13.07.2007 год., в гр. Добрич и гр. Дулово, обл. Силистра, след проведени активни оперативно - издирвателни мероприятия от служители на сектор "Криминална полиция" при Първо РПУ - Добрич, РПУ - Тервел и РПУ - Дулово, са установени и доведени в РПУ, три лица от гр. Добрич и гр.Тервел на 12, 15 и  51 години, обявени  съответно: първият за общодържавно издирване,а другите двама за местно  издирване. Малолетното лице около 17.00ч. на 12.07.2006 год.е напуснало дома в гр.Добрич и е било в неизвестност. След установяването му на територията на гр. Добрич, служителите на полицията са го предали на родител. Спрямо детето няма извършено престъпно деяние. Другите две лица са издирвани от служителите на полицията във връзка с  дознания. Предадени са на полицейски дознатели.

  2. На 12/13.07.2006г. в гр. Ген.Тошево, неизвестно лице, чрез взлом е влязло в магазин за мобилни апарати и аксесоари и е извършило кражба на около 50 ваучери на различна стойност и 3 мобилни телефона.
  По случая работят служители на РПУ- Ген.Тошево, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние. Образувано е полицейско дознание.
    
  През изминалото    денонощие  на територията обслужвана от ОД "Полиция"-гр. Добрич са регистрирани   4 ПТП с материални щети по моторните превозни средства.

  На 13.07.2006 година, около 19.30 часа, по пътя с. Оброчище, общ. Балчик - КК "Албена", от служители на  РПУ - Албена, е установен 40 годишен  водач от гр. Добрич, който е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническото средство с което е изпробван  водача е отчело  1.38 промила алкохол в издишвания от него въздух.
  По  случая ще бъде образувано бързо полицейско производство, тъй като деянието на водача е престъпление по чл.343"Б", ал. 1 от НК.  
    
  Поделенията на ОД "ПБЗН"-Добрич,   са  участвали в гасенето на 7 пожара, като 5 от тях са в сухи треви и стърнища.

  На 13.07.2006 година, около 15.50 часа, в РС "ПБЗН" - гр. Каварна е получен сигнал за пожар в зърнокомбайн, собственост на ЗК "Добруджански клас"- с. Видно, общ. Каварна .
  На съобщението за пожара незабавно е отреагирал противопожарен автомобил  с дежурен екип от служители на  РС "ПБЗН"- гр.Каварна. В резултат на пожара е унищожена ел. инсталацията на селскостопанската машина и са изгорели около 40 декара стърнище.
  Причината за възникването на пожара е късо ел. съединение инсталацията на зърнокомбайна. Спасени са машината и намиращият се в непосредствена близост пшеничен масив от 400 декара.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди