изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:16 EEST
КАВАРНА - ДОМАКИН НА VII НАЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА-КОНКУРС ЗА НАСТОЛНИ КОРАБНИ МОДЕЛИ    
НовиниСедмата Национална изложба - конкурс за настолни корабни модели секция "С", чийто домакин бе Каварна, бе официално открита от зам.-кмета на общината Митко Недев. Официални гости на събитието бяха представители на общинска администрация и управителния съвет на БФККС. Организатори на изложбата са БФККС, община Каварна, клуб "Вимпел". Тази година събитието бе посветено на 60-годишнината от организираната корабо-моделна дейност в България. По повод юбилея бяха връчени плакети и грамоти на хора, дали личен принос за развитието на корабо-моделизма в България. Общо в Каварна бяха отличени девет души - деятели и дарители. Наградите са осигурени от БФККС.

В седмото издание на конкурса за настолни корабни модели участваха общо 61 модела, изработени от 47 участници от Каварна, Стара Загора, Варна, Русе, Димитровград, Пловдив, Харманли, Шумен и Пазарджик. В конкурса участват и моделите, с които български състезатели участваха в световната изложба в Хърватия миналия месец. Моделите се оценяваха от петчленно жури с председател Георги Бонев от Варна, който е представител на България в Световната федерация по корабо-моделизъм. Останалите оценяващи бяха Евгени Генов от Стара Загора и Асен Арсенов от Димитровград, притежаващи квалификация международна категория първа и втора степен.
Конкурсът се проведе по Правилника на Световната организация "Навига". Вчера бе обявено и класирането. Победителите получиха грамоти и медали. Бе връчена награда на публиката за най-добър модел, който се определя чрез анкета, както и за най-масово участие на корабо-моделен клуб. Двете награди са осигурени от каварненския клуб "Вимпел". 
"Седмата Национална изложба-конкурс за настолни корабни модели е кандидатурата на Каварна за домакинство на Европейско първенство през 2007 г." - заяви председателят на корабомоделен клуб "Вимпел" Стоян Василев. Той добави, че документи за домакинството вече са подадени в БФККС. През октомври тази година ще бъде решено дали през септември 2007 г. в Каварна ще се проведе Европейско първенство за настолни корабни модели.
СЕДЕМ МЕДАЛА ЗА КЛУБ "ВИМПЕЛ"
Само два златни медала бяха присъдени на VІІ национална изложба-конкурс за настолни корабни модели.  С тях се окичиха варненците Стойчо Василев /за изработката на кораб "София" в клас С-4/ и Славян Нарлев /за испанския му галеон, изработен от пластмаса в клад СбВ/. Според главния съдия на журито Георги Бонев, липсата на повече отличия свидетелства не толкова за ниското ниво на моделите, а по-скоро за по-високите критерии, които е демонстрирало журито към участниците. За пръв път през тази година оценяването е било съпроводени и с консултации с корабомоделистите, което се приема като стъпка напред в развитието на този спорт.
   Каварненският клуб "Вимпел" беше оценен със 7 медала. Сребърни отличия получиха Мария Райчева и Здравко Янчев, а бронзови - Атанас Атанасов, Стоян Василев, Георги Атанасов, Росен Василев и Здравко Янчев.  Възпитаниците на Стоян Василев представиха общо 11 модела. Наградата на публиката за най-атрактивен модел получи ветроходът на Атанас Зайков от Русе "Гото предестинация", а купата за клуб с най-много представени модели - 17, замина за СК Харманли.
  През т.г. изложбата-конкурс в секция "С" в Каварна беше посветена на 60 години организирана корабомоделна дейност в България. По този повод представителят на БФККС П. Колев връчи на 9 деятели, спонсори и състезатели  по корабомоделизъм от Каварна юбилейни медали и почетни грамоти за личния им принос в развитието на корабомоделизма. Това са кметът на общината Цонко Цонев, бившият кмет Атанас Белчев, Георги Овчаров, Стоян Василев, Николай Узунов, Атанас Атанасов, Христо Узунов, Валери Алексиев и Любомир Славов.
 


Сходни връзки

КАВАРНА - ДОМАКИН НА VII НАЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА-КОНКУРС ЗА НАСТОЛНИ КОРАБНИ МОДЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди