изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:24 EET
КМЕТЪТ НА КАВАРНА ЦОНКО ЦОНЕВ ПРЕРЯЗА ЛЕНТАТА НА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГОЛФ-ИГРИЩЕ У НАС    
НовиниИнвестицията, която прави "Тракийски склаи", е 120 млн. евро. Голф-легендата Гари Плеър смята, че каварненското голф-игрище има шансовете да стане едно от петте най-добри игрища в света

Кметът на Каварна Цонко Цонев преряза лентата на новостроящия се голф-комплекс в землището на село Божурец "Тракийски скали" в събота след обяд. Начало на събитието бе дадено с водосвет, отслужен от отец Валери. Множество гости, сред които депутатът от НДСВ Мима Василева, зам.-областния управител Олга Задгорска, както и най-добрият български голф-играч и първият българин играл в американската баскетболна лига NBA Атанас Голомеев, шефът на "ВиК" - дружеството Величко Василев, бизнесмени. Гостите имаха възможност да се насладят на прекрасната гледка, която предлага уникалната природа. След направената първа копка кметът Цонев и управителят на комплекса Стефан Стайков поляха копката със светена вода и червено вино, след което по традиция Цонев разби бутилка шампанско в кофата на багера - за късмет и успех на начинанието.
Веднага след официалната част домакините организираха уникално състезание, чието начало бе дадено от Атанас Голомеев - всеки желаещ можеше да опита да прати топката с удар със стика в морето, като разстоянието по права линия бе 200 м. Бе обявено, че който успее да стигне до водата, ще получи безплатно апартамент на територията на комплекса. Общо около 15-ина участници се включиха в надпреварата след Голомеев, но така и никой от тях не се пребори за имот.
 Пред журналисти управителят на комплекса Стефан Стайков заяви, че амбициите на инвеститорите са той да бъде завършен окончателно до 2010 г. Основен акционер е австрийската фирма "Темпе", заедно с български бизнесмени. Целият комплекс, който ще носи името "Тракийски скали", е разположен на площ от 1800 дка,  на терена ще бъдат изградени 300 апартамента, 90 вили, SPA-център, разказа още Стайков. Самото голф-игрище ще бъде разположено на 800 дка и ще има 18 дупки. Основната заслуга за този проект е на шефа на Българската голф-асоциация Красимир Гергов. Самият той не можа да присъства на откриването заради заболяване, уточни Цонко Цонев.
"Първата фаза на комплекса ще бъде завършена до юни 2008 г. Предвижда се също да се прокарат 28 км пътища и алеи. От общия брой апартаменти 60 вече са продадени на британци. Средната цена е 1500 евро на кв./м" - каза още Стайков. Размерът на инвестицията в голф-проекта е около 120 млн. евро, което е едно от най-големите инвестиционни намерения в страната. Самият голф-комплекс пък засега е най-големият по Черноморието. За реализирането му ще бъдат открити между 1500 и 2000 работни места за около 4 години.
Ст. Стайков добави още, че голф-игрището ще може да се ползва само от хора, които притежават собствени апартаменти в него и са внесли членски внос от 40 000 евро. 
Дизайнер на игрището в землището на Божурец е легендата в голфа Гари Плеър. Той е носител на големия шлем, трети в световната голф-листа за всички времена с победи в над 163 професионални състезания. Спортистът с прозвището "черният рицар на голфа" е проектирал над 200 голф-игрища във всички континенти. Той е и дизайнер на първите две голф-игрища с 18 дупки в България. Самият Гари Плеър ще пристигне у нас на 31 юли. Стайков разкри още, че според Плеър, игрището край Каварна има шансовете да се превърне в едно от 5-те най-добри игрища в света, както и че черният рицар проявявал интерес да притежава собствен апартамент в комплекса.
Дизайнери на комплекса  "Тракийски скали" пък са WATG, една от най-големите международни компании в сферата на проектирането и архитектурата на ваканционни селища. Сред обектите, които са изградени по техни проекти, са хотелите "Caesars Palace" и "The Venetian" в Лас Вегас.
 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА КАВАРНА ЦОНКО ЦОНЕВ ПРЕРЯЗА ЛЕНТАТА НА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГОЛФ-ИГРИЩЕ У НАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди