изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:50 EET
АМЕРИКАНСКИЯТ ИДОЛ НА ХЕВИ-МЕТЪЛА СЕБАСТИАН БАХ ХАРЕСВА БЪЛГАРСКИТЕ ЖЕНИ И КАЛКАНА    
ОбществоНемската авиокомпания "Луфтханза" за малко не провали концерта на американците в Каварна. Независимо, че идва за пръв път в България, музикантът заяви от сцената на български: "От 20 години чакам да свиря в Каварна"

Американската банда на хеви-метъл идола на младото съвременно поколение изнесе концерт в Каварна, като това е и първото идване на групата у нас. За да пеят пред родна публика, музикантите са прекъснали световното си турне с "Гънс енд Роузес". Фал на немската авиокомпания "Луфтханза" обаче, едва не станал причина концертът в Каварна да се провали, научи НДТ. Петимата членове на групата пътували с полет на авиокомпанията директно от Лос Анджелис. След презареждане на летище Франкфурт в Германия, полетът продължил, но се оказало, че вместо в България, музикантите са кацнали в Букурещ. Още по-голяма била изненадата им, когато установили, че липсва багажът им. Така от 13 часа в петък до 3 часа през нощта в събота членовете на групата на Бах седяли на летището в Букурещ и чакали да се появи багажът им, в който била цялата техника и инструментите им, нужни за концерта. Самият Бах пък очаквал хората си в България, тъй като той пътувал с друг полет от Ел Ей. Така музикантите престояли без сън 36 часа, докато най-сетне благополучно се събрали в резиденция "Виктория" в Каварна, където бяха настанени. Въпреки всичко, една от чантите с техника така и не се намерила, но с помощта на "Жокер медия" все пак липсващата апаратура бе попълнена и концертът се състоя.
Групата идва за първи път в страната. Китаристът Стийв ди Джорджио заяви, че никой от тях нищо не е чувал и не знае за България, но първите им впечатления, минавайки границата на Дуранкулак, били, че страната ни е прекрасна. Фронтменът на групата Себастиан Бах пък каза, че най-силно е впечатлен от българските жени и калкана. Ди Джорджио разкри още, че днес те летят от България за Лондон, където ще изнесат голям концерт заедно с "Гънс енд Рузес", като групата на Бах ще е подгряваща. След Лондон, отново с групата на Аксел, ще пеят за почитателите на хеви-метъла в САЩ. Това е само част от концертите, които музикантите имат планирани за тази година. Стийв разказа още, че участието им с "Гънс енд Роузес" е по лична покана на Аксел. "Себастиан и Аксел бяха много добри приятели, но възникна професионален конфликт между тях и 13 години не си говореха. Сега отново са заедно и ние ще пеем с тях" - сподели още китаристът.
Себастиан Бах, чието истинско име е Себастиан Филип Биерк, е роден на 3 април 1968 г. във Фрийпорт, Бахамски острови. Известен в тези музикални среди става като солист на групата "Скид Роу", в която влиза през 1986 г. След като добива популярност, Бах напуска "Скид Роу" през 1996 г. и създава своя група. От 2000 г. играе в бродуейски продукции.
Американците бяха настанени в резиденция "Виктория" в Каварна на брега на морето. След като си починаха от 36-часовия полет от Америка, те изцяло се раздадоха на сцената за своите почитатели, а след концерта музикантите пируваха до 5 сутринта в неделя в дискотека "Кметъл", наречена на кмета на Каварна Цонко Цонев, на брега на морето в Каварна, разкри за НДТ Цонко Цонев. Бах и музикантите му през цялото време бяха заобиколени от верни фенки. При излизането си на сцената американецът заяви на всеослушание на български език: "От 20 години чакам да свиря в Каварна". Звездата останал впечатлен от красотата на българките, а от предложеното му меню най-много харесал калкана и шопската салата. 
 


Сходни връзки

АМЕРИКАНСКИЯТ ИДОЛ НА ХЕВИ-МЕТЪЛА СЕБАСТИАН БАХ ХАРЕСВА БЪЛГАРСКИТЕ ЖЕНИ И КАЛКАНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди