изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:54 EEST
АВИО ШОУ В НЕБЕТО КРАЙ ДОБРИЧ    
НовиниНационален турнир по авиомоделизъм събра 28 участници от различни градове на страната. За последен път надпреварата се е провела в града ни преди повече от 15 години

В събота и неделя на Военно летище-Добрич, се проведе национален турнир по авиомоделизъм. Организатори на надпреварата бяха младежкият дом "Захари Стоянов" и модел клуб "Добротица". Представиха се 28 участници от Добрич, Варна, Шумен, Силистра, Правец, Павликени и др. За последен път надпреварата се е провела в нашия град преди около 15 години. Официален гост бе Николай Николов, шеф на Федерацията по авиомоделизъм. Главен съдия бе Розен Телефонски, който оценяваше участниците заедно с още двама съдии. "Добре дошли в Добрич!" - каза при откриването на турнира директорката на младежкия дом Камелия Койчева, която подчерта, че градът ни има традиции в областта на авиомоделизма. Успех и безаварийни полети пожела на участниците Николай Николов.
С радиоуправляем модел от типа "такси" се представи в турнира Николай Марев от Добрич. Пред НДТ той каза, че с авиомоделизъм се занимава от близо 20 години. "Привличат ме небето и свободата" - сподели г-н Марев. Създаването на един модел отнема месец и половина, два или три, според свободното време. Николай Марев се занимава с тунинг на автомобили. Той е привлякъл към авиомоделизма и своя син - 8-годишния Александър. Момчето в момента също прави свой собствен самолет. Н. Марев разказа също, че моделите от типа "такси" не са акробатични. За направата на самолетите се използват различни материали, в това число и от специалното дърво "балса", което се внася от Южна Америка.
Вчера станаха известни и победителите в турнира по авиомоделизъм. В клас "Шоу" на първо място е Юлиян Нейчев от Варна, а в клас "F3A" - Христо Гавраилов от Правец. Георги Георгиев от Шумен е първи при юношите в клас "F3JR", а при мъжете в този клас първи е Иван Захариев от Варна. В клас "Народен" първи е Николай Николов-младши от Правец. Някои от добричките участници също спечелиха награди. Драгомир Драганов е трети в клас "Шоу" и в клас "F3A". Тошко Михайлов е на трето място в клас "F3JR". Дамян Близнаков, Илия Илиев, Милен Петров, Ерхал Невзат и Николай Марев са съответно на 11-о, 13-о, 14-о, 16-о и 18-о място. Отличието за най-млад състезател е присъдено на 8-годишния Филип Стаменов от Шумен.
 


Сходни връзки

АВИО ШОУ В НЕБЕТО КРАЙ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди