изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-03 @ 01:40 EET
ОББ ОТПУСКА КРЕДИТИРАНЕ СРЕЩУ СКЛАДОВИ ЗАПИСИ    
ИкономикаЕдин от най-новите продукти, които предлага на финансовия пазар Обединена българска банка, е кредитиране срещу складови записи, съобщи за НДТ директорът на добричкия клон на финансовата институция Мария Василева.

Кредитополучатели могат да бъдат производители и търговци на зърно, частни земеделски стопани, като обектът на финансиране са културите пшеница, ечемик, слънчоглед и царевица от текуща реколта. Минималният размер на кредита е 20 хил. лв., или равностойността в евро. "Размерът на кредита е не повече от 80 % от пазарната цена на вложеното в публичния склад зърно, според последната цена "купува" за съответния тип зърно на Софийска стокова борса" - каза М. Василева. Лихвеният процент е 8.95 за кредити в лева, а за кредити в евро - 7.95 %. Срокът, за който се отпуска кредитът, е до 12 месеца, но не по-късно от 30.06. на годината, следваща прибирането на съответната реколта за пшеницата и ечемика и не по-късно от 30.09. на годината, следваща прибирането на слънчогледа или царевицата. Гратисният период може да бъде максимум 11 месеца. Като обезпечение банката приема както особен залог, така и залог върху вложеното в Публичния склад зърно или записна заповед в размера на кредита и лихвите за целия период, издаден от кредитополучателя и авалиран от съдружниците като физически лица.
 


Сходни връзки

ОББ ОТПУСКА КРЕДИТИРАНЕ СРЕЩУ СКЛАДОВИ ЗАПИСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди