изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:14 EEST
Цунами заля остров Ява. Индия обяви тревога    
По света
Двуметрови вълни цунами връхлетяха западното крайбрежие на индонезийския остров Ява, причинявайки смъртта на най-малко на 38 души. Цунамито е резултат от земетересение с магнитуд 7,2 по скалата на Рихтер, разтърсило Индонезия сутринта на 17 юли.


Благодарение на предупрежденията хората са успели да се спасят по хълмовете в околността. Всички постройки в близост до океана, в това число хотели и частни домове, са разрушени напълно. Земетресението е усетено и в индонезийската столица Джакарта. Индия също обяви тревога заради приливните вълни цунами, приближаващи Андаманските и Никобарските острови, които бяха напълно опустошени при разрушителното земетресение в Югоизточна Азия от 26 декември 2004 г., когато загинаха стотици хиляди души. Предупреждението засяга и бреговите райони на северна Австралия и южните острови на Индонезия. Преди по-малко от 2 месеца (на 26 май) земетресение със сила 6,2 удари остров Ява и отне живота на минимум 3000 души.
 
Броят на загиналите при опустошителното цунами в Индонезия достига 65 души
17 юли 2006 | 19:16 | Агенция "Фокус"
Джакарта. Броят на загиналите при опустошителното цунами в Индонезия достига 65 души, още 100 продължават да се водят за безследно изчезнали, предава радио “Ехото на Москва”. Действителните мащаби на трагедията ще станат известни едва утре, посочват очевидци, тъй като над остров Ява вече се е спуснал мрак и до сутринта спасителните операции са преустановени.
Междувременно, съобщава се, че в някои курортни градове хотелите от “първа линия” са напълно унищожени, а по брега лежат тела, които няма кой да прибере. Хората се опасяват, че в близките часове ще възникне сериозен проблем с питейната вода, информира още “Ехото на Москва”.
 


Сходни връзки

Цунами заля остров Ява. Индия обяви тревога | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди