изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:31 EEST
БАЛЧИК БЕ НАКАЗАН ЗАРАДИ МАЛКОТО БЗРАБОТНИ    
ОбществоВ Белия град продължават протестите срещу закриването на Бюрото по труда и преминаването му "под шапката" на Каварна

В Балчик продължават под различни форми протестите срещу решението на министерството на труда и социалната политика срещу закриването на бюрото по труда и преминаването му под шапката на бюрото в Каварна, съобщиха за НДТ от кметството в морския град. Ликвидирането на бюрото и съкращаването от работа на шестима негови служители стана със заповед на министър Емилия Масларова от 1 юли. Протестни писма срещу това изпратиха до социалния министър от Общинския съвет, кметството в Балчик, близо 200 работодатели, дори и от администрацията на президента Георги Първанов. В отговор от социалното министерство изпратили обяснение, в което са посочени мотивите за реорганизацията. В него се посочва, че основният критерий да определяне ефективността от дейността на бюрото е нормата на обслужване на регистрирани обслужени лица от един служител на бюрото. Статистиката сочела, че от 2001 г. до април т.г. в бюрото по труда в Балчик е установена тенденция за намаляване на безработицата. Така ведомството на министър Масларова явно е решило да промени тази тенденция и да увеличи безработните в Балчик с освободените служители от бюрото по труда. НДТ научи, че от 10-членния състав на бюрото в Балчик, на работа са останали четирима служители, които вече са към филиала на Каварна. На останалите са изплатени обезщетения.
От кметството в Балчик обясниха, че протестите срещу закриването на бюрото по труда в морския град ще продължат. Имало мнения поне то да бъде филиал към бюрото в Добрич, а не към това в Каварна.
За днес не е предвидена среща на кмета на Балчик Красимир Михайлов с министъра на труда и социалната политика Емилия Масларва, научи още НДТ.

 

 


Сходни връзки

БАЛЧИК БЕ НАКАЗАН ЗАРАДИ МАЛКОТО БЗРАБОТНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди