изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:00 EEST
Неизвестни хакери качиха турски символи на сайта на вестник “Атака”    
НовиниСофия. Неизвестен хакер е заменил началната страница на сайта на вестник “Атака” с пейзаж от Турция. Снимката, която е на черен фон, е украсена с полумесец и звезда - символите на турското знаме, надписи на арабски, а при зареждането на страницата звучи турска музика.


Сайтът на вестник “Атака” е на адрес: www.vestnikataka.com.
Не е активен и сайтът на движението на адрес www.ataka.bg. При зареждането на страницата се изписва само името на същия хакер, които е качил турския пейзаж на сайта на вестника, и се е подписал като The haker.
“Фокус” ще потърси за коментар лидера на националистите Волен Сидеров. Акцията срещу сайта на "Атака" е в деня на 169-а годишнина от рождението на Васил Левски.
http://www.focus-news.net/

Волен Сидеров ще сигнализира ГДБОП по случая с турските символи на сайта на вестник “Атака”
18 юли 2006 | 09:50 | Агенция "Фокус"
София.Ще проверя случая и ще направя оплакване в Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП). Това заяви за Агенция “Фокус” лидерът на партия “Атака” Волен Сидеров, след като тази сутрин стана ясно, че неизвестен хакер е заменил началната страница на сайта на вестник “Атака” с пейзаж от Турция, украсен с полумесец и звезда - символите на турското знаме и надписи на арабски.
“Не знам от кого е тази намеса. Има някаква агресия към нас. Може би от представители на мюсюлманска общност. Може би, защото не вярвам, това да са нормални поклонници на исляма”, посочи Сидеров.
По думите му в България имало силно присъствие на фундаменталисти.
Никола ЛАЛОВ
 
Групировка на име “Полумесец и звезда” стояла зад намесата в сайта на вестник “Атака”, съобщи Волен Сидеров
18 юли 2006 | 10:13 | Агенция "Фокус"
София. Групировка на име “Полумесец и звезда” стояла зад намесата в сайта на вестник “Атака”, съобщи за Агенция “Фокус” лидерът на националистите Волен Сидеров. Сидеров съобщи, че са разчели надписите на сайта. Най - горе на сайта с големи букви е написано “Групировка полумесец и звезда”. Другият надпис на сайта гласи “Ние сме в служба на Великата турска нация”.
Сидеров коментира, че не знае дали наистина съществувала подобна групировка, но от надписите ставало видно, че в намесата в сайта на вестника имало политически елемент, а не ставало дума за ислям.
Според Сидеров всичко това показвало, че в присъствието на джамиите в България имало повече политика, отколкото религия.
Според журналистите на "Фокус" от отдел "Балкани", които също разчетоха надписа, най-горният ред гласи: "Отбор /тим/ на Звездите на Полумесеца" . Те поясниха, че обикновено така се именуват националните турски спортни отбори. На български понятието е получило гражданственост като “националите”. Долният ред е същият и гласи: "Ние сме в служба на Великата турска нация".
Никола ЛАЛОВ

 


Сходни връзки

Неизвестни хакери качиха турски символи на сайта на вестник “Атака” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди