изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:55 EEST
Бойко Борисов: Физически е невъзможно да съм потулил злоупотребите в “Топлофикация” като главен секретар    
НовиниСофия. Нямало е как да укрия информация за злоупотребите на Валентин Димитров, тъй като подобни данни минават през дълъг списък от хора в йерархията на ръководството на МВР. Така че това на практика е физически невъзможно. Това заяви

пред Агенция “Фокус” кметът на София Бойко Борисов по повод изказването на вътрешния министър Румен Петков, че генералът е отговорен за потулването на случая с директора на столичната “Топлофикация” Валентин Димитров.
Борисов определи думите на Петков като “измишльотини на хора, които вече не знаят какво да говорят”. “Това е една партийна върхушка, която не знае на кой свят е, защото й напипаха далаверата”, допълни столичният кмет. Той припомни, че разкритите злоупотреби в софийското топлофикационно дружество са най-голямата корупционна схема, хваната досега в България. “Очаквам с нетърпение да видя какво ще стане с БЧК и АЕЦ Козлодуй. Румен Петков обяви, че далаверите в тях са за много големи суми, а вече минаха много месеци и още нищо не съм чул”, допълни Борисов.
Мартина БОЗУКОВА


 

Румен Петков: Бойко Борисов е отговорен за потулването на случая с директора на столичната “Топлофикация”
19 юли 2006 | 16:17 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Министърът на вътрешните работи Румен Петков каза, че Бойко Борисов е отговорен за потулването на случая с директора на столичната “Топлофикация” Валентин Димитров. По думите на министъра първите оперативни сигнали, подплатени с достатъчно факти, са от февруари 2005 година, но 5 месеца по-късно е спряла работата по случая, предаде БНР.
В Пловдив Румен Петков каза, че тези данни изобщо не са достигнали до неговия предшественик Георги Петканов. Румен Петков каза още, че през ноември разследването е възобновено, но за преустановяването му някой трябва да се е разпоредил.
Още утре вътрешният министър ще връчи на главния прокурор Борис Велчев подробна справка за всички по думите му действия и бездействия на МВР. Той има намерение да информира също Правителствената комисия за превенция и противодействие на корупцията, както и Народното събрание. За тази спекулация, която придобива международни размери, носи отговорност тогавашния главен секретар, уверен е Румен Петков. Освен това той е възложил на директора на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” ген. Ваньо Танов пълна проверка на цялото оперативно дело срещу Валентин Димитров, като всички служители, които са участвали в прикриването на случая ще бъдат дадени на прокуратурата.
 


Сходни връзки

Бойко Борисов: Физически е невъзможно да съм потулил злоупотребите в “Топлофикация” като главен секретар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди