изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:43 EET
Бойко Борисов задълбочи конфликта с Румен Петков за Топлофикация-София    
НовиниКметът на София заяви, че първата назначена проверка по злоупотребите в общинското дружество не е установила нарушения. „В МВР има много стройна система и всичко, което излиза и влиза като сигнал, се описва, има дати, изходящи и входящи номера“, твърди той

Бойко Борисов отговори на обвиненията на министъра на вътрешните работи Румен Петков, че е поставил „политически чадър“ над обвинения в злоупотреби бивш директор на „Топлофикация“-София Валентин Димитров през 2005 г. Румен Петков твърди, че бившото ръководство на МВР не е уведомило тогавашния министър Петканов за проверката и я е прекъснало в средата на годината.

„Доста са разтревожени Румен Овчаров и Румен Петков от това, което се случи в “Топлофикация” - София, защото има един факт – първата проверка я назначихме заедно с министър Овчаров и констатациите бяха общи и именно защото тази проверка не разкри далаверите, аз назначих втората, която показа тези нарушения“, каза Бойко Борисов в ефира на bTV. Бившият главен секретар поясни: „Тези, които са били под мен в МВР, са назначени от министър Петканов, в момента Румен Петков твърди, че хората под мен не знаят за злоупотребите в “Топлофикация”, и тези над мен не знаят, само аз знам. Ако съм знаел, знаел е и Петканов, ще изчакам днес изказването на главния прокурор по въпроса”.

Столичният кмет подчерта, че около него няма кръгове от фирми. „Тройната коалиция се руши сама, като всеки ден те се обвиняват един друг кой краде повече и е по-корумпиран, а за да се измъкнат от това, търсят друг фактор“, подчерта той.

Министър Петков заяви, че ще внесе всички материали по проверката на МВР за злоупотребите в общинското дружество в прокуратурата.

http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Бойко Борисов задълбочи конфликта с Румен Петков за Топлофикация-София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди