изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:20 EET
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото    денонощие  на територията, обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са регистрирани 3 престъпления и произшествия.

  1. На 19.07.2006 година, след проведени активни оперативно-издирвателни мероприятияот служители на Второ РПУ - Добрич и РПУ -Албена, са установени и задържани 3 лица от гр. Добрич, гр. София и с. Стефаново, общ. Добричка, на 19, 21 и 41 години, обявени за общодържавно издирване. Трите задържани лица са били издирвани, съответно: по искане на  ОПС - Добрич, във връзка с полицейско дознание и във връзка с влязла в сила присъда. Задържаните лица са приведени до съответните институции.
  2.  На 19.07.2006 година, в РПУ - Тервел е получено съобщение от фирма на територията на гр. Тервел, затова че, неизвестно лице е влязло в цех на фирмата и е извършило кражба на бобини, дросели и други детайли от цветни метали.
  По случая работят служители на РПУ - Тервел. Провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние. Образувано е полицейско дознание.
  През изминалато   денонощие  на територията обслужвана от ОД "Полиция"-гр. Добрич са регистрирани   9 ПТП с един пострадал гражданин..

  На 19.07.2006 година, около 10.00 часа, по главен път Е-87, в района на разклона за с. Царичено, общ. Балчик, е възникнало пътно - транспортно произшествие между лек автомобил "Ситроен", управляван от 36 годишен водач от гр. Балчик и товарен автомобил "Мерцедес", управляван от 37 годишен водач от гр. Добрич.  В резултат пътното произшествие е пострадал водача на лекия автомобил. Със фрактури на прешлен и ребро е настанен за лечение в МБАЛ - Добрич. Няма опастност за живота му.
  Обстоятелствата довели до възникването на ПТП се изясняват в условията на полицейско дознание.
  На 19.07.2006 година, около 22.30 часа, в района на къмпинг "Добруджа" до гр. Шабла, от служители на РПУ - Шабла е установен 37 годишен водач от гр. Шабла, който е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническото средство с което е изпробван водача е отчело 2.34 промила алкохол в издишвания от водача въздух.
  По случая е образувано полицейско дознание, тъй като деянието на водача е престъплени по чл. 343"Б", ал.1 от НК. Водачът на лекия автомобил е задържан за срок от 24 часа в РПУ - Шабла.
 

  Поделенията на ОД "ПБЗН"-Добрич,   са  участвали в гасенето на 9 пожара, възникнали основно в сухи треви, отпадъци и стърнища.

  На 19.07.2006 година, около 10.50 часа в РС "ПБЗН" - гр. Шабла, е получен сигнал за пожар в стърнище в района на с. Тюленово, общ. Шабла. Пожара е потушен, след незабавни действия на   дежурен екип от  РС "ПБЗН" - гр. Шабла. Спасен е намиращия се в непосредствена близост пшеничен масив от 800 декара.
  Обстоятелствата довели до възникването на пожара се изясняват.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди