изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:23 EEST
Заводи ще правят горива от боклук в пет наши града    
ЕкологияВ пет български общини ще бъдат изградени заводи за преработване на биомаса и отпадъци в горива, съобщи в четвъртък във Варна председателят на Асоциацията за развитие на стопанството и културата д-р Николай Недков, предаде БТА. Той участва във форума "Дни на икономиката, културата, екологията, туризма и спорта", който се провежда в морския град.


Заводите ще бъдат в Шумен, Силистра, Перник, Ямбол и Мездра, обясни Недков. Осигурено е финансиране от 300 милиона евро, като инвеститорът е германски фонд, в които участват "Дженерал мотърс", "Дженерал електроникс" и Световната банка.

В края на октомври ще започне строежа на завода в Шумен, който се очаква да заработи в началото на 2008 г., като ще произвежда по 60 до 80 милиона тона гориво годишно.

Силистра също има подписан договори за строеж на завод. И двете предприятия ще работят по най-напредналата технология - петрологенеза, каза още Недков.

През 2008 г. Асоцияцията може да привлече инвестиции от 600 милиона до 1 милиард евро, заяви Недков. Той уточни, че това ще бъдат частни капитали. Инвестициите ще бъдат насочени към четири сектора - добив на полезни изкопаеми, преработка на отпадъци, работа с гаранционни и инвестиционни фондове и въвеждане на високи технологии.

http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

Заводи ще правят горива от боклук в пет наши града | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди