изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:55 EEST
Хонконг въведе необичаен метод за борба с интелектуалното пиратство    
КитайВластите в Хонконг предприеха необичайни мерки за борба с интелектуалното пиратство. Те лансираха кампания срещу нелегалните презаписи на филми и музика в интернет, в която участват 200 хиляди тинейджъри.

Може ли това миловидно момиче да ви изплаши? Да, ако теглите от интернет нелицензирана продукция. Грейс Леунг е една от 200-те хиляди девойки и младежи в Хонконг, които участват в кампанията за борба с потребителите на нелегална продукция. Дори това да са собствените им родители.

Младите хора най-често се заседяват пред компютъра и най-често теглят по нелегален начин филми, музика и софтуеър. Правителството на Хонконг е привлякло в кампанията бойскаути и младежи от подобни организации, за да се борят срещу фалшификатите.

Не всички жители на бившата британска провинция приветстват кампанията на правителството. Тя им напомня за времето на културната революция в комунистически Китай, когато децата са били насърчавани на издават най-близките си. http://www.btv.bg

Участниците в кампанията следят чатовете и форумите и ако забележат нередности, съобщават на властите. Този социален ангажимент им носи и неприятности в личния живот. Грейс Леунг признава, че някои от приятелите й вече контактуват с нея с подозрение.
 


Сходни връзки

Хонконг въведе необичаен метод за борба с интелектуалното пиратство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди